WITH PASSION – What We See When We Shut Our Eyes

WITH PASSION – What We See When We Shut Our Eyes

  • Rating: 3 / 6

Korte historier omskrevet til lyrikk med dysterheten av Edgar Allan Poe, men beherskelsen av Mozart eller Django Reinhardt i Death Metal stil, er hva denne Sacramento kvintetten kan skilte med.

Konseptene «Through The Smoke Lies A Path» og « Tales of Sirens», historier om drømmer og institusjoner, virkelige historier og fantasier, er av With Passion lidenskapelig trukket opp som en tynn linje mellom fantasi og realitet. Det er en fantasi tekst fra fakta til fiksjon, skapende bilder med metaforer og med musikk. Reflekterende virkelighet i en type gitar kunst fylt med harmonier eller ganske enkelt et mønstret spill, men fint er det ikke. Disse gutta er beinharde og velmenende, men det blir bare halvt idet de gir lite rom for improvisasjon i komposisjonene; det som ikke passer inn i kollektivet er tydeligvis forkastet, og man sitter igjen med 10 strengt skrevne og bunnsolid interpreterte sanger som fortjener en fyldigere produksjon.

Ved å bruke gitar teknikker som er mer prangende og sprudlende med arpeggioer og livlig mikset med en dynamisk progresjon antent av hurtige rytmer og rå vokal kan deres musikk bli kalt Teknisk melodiøs Death Metal.

What We See When We Shut Our Eyes er With Passions første plate med Erache. De ble dannet sommeren 2002 fra askene av diverse lokale band, og utviklet gjennom flere forskjellige medlemmer og flere hundre visninger for å spille inn EP-en In The Midst Of Bloodied Soil utgitt på Erache i 2005. Etter flere mer line-up forandringer og flere mer hundre visninger ble deres debut plate What We See When We Shut Our Eyes en virkelighet foran øynene på Erik Rutan (Hate Eternal, Morbid Angel, Soilent Green) ved berømte Mana Studio i Florida.

With Passion er blitt et band med store gitarer, men en hard kjerne av arbeidsmoral og Death Metal tendenser. De ligner en billig smørje av Between The Buried og Me’s aggresjon og Abigail William’s svarte galle via Nechrophagist’s flytende angst tilbedelse, og på grunn av influensene har With Passion et sikrere grep om filosofien, og de har ambisjoner om å finslipe sin teatralske gitar teknikk til et Dragonforce-aktig angrep. Hvis Fernando Sor hadde levd i dag, er det kanskje på denne måten hans gitar studier ville ha hørtes ut som.

Bandet som allerede har byttet ut mange medlemmer på grunn av sin hektiske turné plan, vil være ute på turné for en full plate støtte i tidlig 2007, og solid strever for å få sette sitt bumerke på den moderne metall scenen! De får endene til å møtes og er kjent for sine energiske live visninger med Himsa, Misery Signals, Deicide, The Red Chord og As I Lay Dying.

Omslaget får også en oppmerksomhet, kreert av Dave Quiggle, kjent for omslagene for Atreyu, A Life Once Lost, Sick Of It All, Bring Me The Horizon og All Out War.