SUICIDAL WINDS – Total Death ‘n Live

SUICIDAL WINDS – Total Death ‘n Live

Suicidal Winds er et Svensk band som startet opp i 1992 og har gitt ut tre studioalbum pluss et par ep’er, splitter, livealbum og en samling. Total Death 'n Live inneholder 12 låter spilt inn i Tyskland 2006, en låt spilt inn i Rotterdam 2004 og en helt kurant cover i form av Kreators ”Total Death” som er spilt inn i studio. Bandets musikk kan sies å være en blanding av black, thrash, death og noe punk. Nå er det på sin plass å presisere at jeg ikke er særlig bevandret i denne formen for metal, men utifra mine forutsetninger vil jeg beskrive musikken som en blanding av god gammel Sodom, tidlig Celtic Frost, Carpathian Forest på sitt mest rølpete og Mayhem anno Deathcrush.

Det første som slo meg da jeg hørte gjennom skiva, var at dette like gjerne kunne vært tatt opp i øvingslokalet som på en festival i Tyskland. Publikum er nemmelig nærmest fraværende i miksen. Ser en bort i fra dette så vil jeg beskrive albumet som en bra liveskive. Bandet låter ikke spesielt tight, men denne formen for metal skal fremføres rølpete og med øl i blikket, så dette trekker ikke ned, snarere tvert imot. Lyden er også fet og passer låtmaterialet utmerket, unntaket er den ene låten fra Rotterdam som ikke låter spesielt bra. Problemet mitt blir at mangelen på variasjon er svært påfallende. Alle låtene er korte, kjappe og ofte bygget rundt de samme riffene og inneholder som regel minimalt med variasjon. I små doser er imidlertid dette ganske fett, men etter en fire-fem låter begynner jeg å gå alvorlig lei. Nå er uansett dette et livealbum, og i den sammenheng er Total Death 'n Live absolutt godkjent.