ALABAMA THUNDERPUSSY – Open Fire

ALABAMA THUNDERPUSSY – Open Fire

Selv om navnet er det samme trenger ikke musikken være det.
Siden siste utgivelse har ATP skilt lag med vokalist Johnny Weils før han rakk å bli varm i trøya og hentet inn Kyle Thomas (ex-Exhorder) som erstatter. Personlig vurderer jeg å sende ett takkebrev til bandet for denne utbyttingen. Ikke det at Jonny gjorde en dårlig jobb, men Open Fire er det beste jeg har hørt av ATP noensinne, og det er mye mer trøkk enn på de gamle skivene. Hvis ikke denne skiven blir re-utgitt om ti år som en ”Hard-rock classic” blir jeg både overrasket og skuffet. (Med forbehold om at det fortsatt eksisterer utgivelser og ikke kun nedlastninger om ti år.)
Skal man prøve å sette denne gjengen i bås kan uttrykk som ”southern hard rock”, ”moonshine metal”, ”psykedelisk stoner”, og på godt norsk ”skitten søttitallsrock”. Nå er ikke jeg akkurat en guru på syttitallsrocken, jeg ser mer på det som et tiår der metallen prøvde, feilet og prøvde igjen før åttitallet tok over og tyngre musikk ble skapt, men jeg er selvfølgelig klar over at band som Led Zeppelin, Thin Lizzy og The Doors og lignende herjet og uten akkurat disse hadde neppe ATP eksistert. Musikken er en videreføring av idealene på syttitallet og ATP har derfor likhetstrekk med Corrosion Of Conformity, Wolfmother, Soundgarden, Black Label Society og Sahg.
På denne nyeste utgivelsen til ATP er metallinspirasjonen mye mer fremtredende enn tydelig, kanskje det er derfor denne appellerer så kraftig til meg? Eller begynner jeg rett og slett å oppdage syttitallet nå? Uansett: Det seige, forvrengte gitarspillet til herved erklærte Guru Ryan Lake kommer til å plage både damen og naboene til laaaangt ut i mars sammen med den herlige raspende stemmen til Thomas. Bonuspoeng deles også ut til Mike Bryant på bass og produsenten som har lagt denne såpass langt fremme i lydbildet. Karakteren kunne nok blitt enda sterkere hvis det hadde vært flere up-tempo låter med raskere og ”renere” riff som på None Shall Return, men de seige låtene er utmerket de også, hør bare på tunge The Beggar der alt stemmer!