THE VICIOUS – Trondheim – Trondheim, Uffa

THE VICIOUS – Trondheim – Trondheim, Uffa

Bilder av Rune.
Den eneste forklaringen jeg har nå i ettertid for at jeg møtte opp og faktisk var tilstede under hele denne konserten er at… Hmmm… Jeg kommer ikke på noen grunn i farten. Dette kommer høyt opp på listen over verste konsertminne i min bok. Omtalen som følger inneholder skremmende nok mer kvalitet enn disse to bandene klarte å fremskaffe tilsammen på scenen!

Først ute var Jimbo Jones.
Jeg har knapt hørt låtene deres i forkant av konserten, og kommer garantert ikke til å sjekke de ut i ettertid. Kjedelig, skitten, psykadelisk rock med en vokalist som ser ut som han har drukket alt for mye øl og holder på og pisser seg ut er ikke min greie. Nå skal det i rettferdighetens navn nevnes at trommisen, gitaristen og bassisten hadde meget god kontroll på det de gjorde, men som nevnt; det de gjorde var ikke spennende. At vokalisten snøvler seg gjennom hele settet og har ansvaret for tamburin og å tyne psykadeliske toner ut av synten trekker så mye ned at totalpakken ble særdeles skuffende.

 Bedre ble det absolutt ikke når svenskene i The Vicious gikk på. Svensk pønk er et vidt begrep, men hvis du blander litt Sex Pistols, The Hives og Charta 77 og lar det stå i ovnen alt for kort tid vil du ende opp med noe slikt som The Vicious. Med Sara Almgren (ex- The (International) Noise Conspiracy)) og Andreas Johansson (Cult of Luna) på laget trodde jeg det skulle være litt futt i dette bandet. Feil! Dette var superkjedelig tre-greps pønk i midttempo. Jeg fant ingenting som fenget nok til å lokke frem hverken smil, høflig applaus eller annerkjennende nikking blandt det de fremførte. Vi fikk elleve middelmådige låter og så mye mer er det ikke å si.
Hadde dette vært en brytekamp hadde Jimbo Jones vunnet på walkover!