THUNDERSTONE – Evolution 4.0

THUNDERSTONE – Evolution 4.0

Finske Thunderstone er et av disse banda jeg har hørt mye om, men aldri hørt. Når jeg hører på denne skiva, så tenker jeg at det er like greit. Finnene imponerer med andre ord ikke.

Thunderstone spiller småtung power metal som om ikke annet, iverfall høres noe annerledes ut en den typiske finske power metallen som blant annet Sonata Arctica og Stratovarius står for. Likevel får jeg meg ikke til å si at dette er spesielt spennende. Låtene siger forbi uten å gjøre noe som helst inntrykk. Produksjonen er bra, og låtene er både dynamiske og varierte, likevel føler jeg at det er noe helt vesentlig som mangler her. Låtene mangler gode melodier og fengende partier, det blir rett og slett for anonymt og altfor standard. Jeg har sansen for de tunge riffene som med litt godvilje kan sies å være atypiske for sjangeren, men det hjelper egentlig ikke når låtene ellers ikke er gode nok. Likevel er ikke dette noen dårlig skive, og til tross for at låtmaterialet ikke er spesielt sterkt så er det i det minste jevnt og forholdsvis variert.