AOR – L. A. Consession

AOR – L. A. Consession

Jeg må innrømme at jeg er svak for rock ballader. Såkalt airplay orientated rock er dessverre en sjanger plaget av klisjeer og dårlige komposisjoner. AOR er et enmannsband som baserer seg på innleide musikere av den ypperste kvaliteten USA har å tilby. Mannen bak prosjektet er en produsent og artist ved navn Frederic. "L. A. Consession" ble opprinnelig spilt inn 2000 og utgitt i begrenset privat opplag på cd-r. Nå er den remastret og utgitt offisielt med 4 bonusspor.

"When it's time to make little lions, the dominant male and a female in heat leave the pride for a few days and devote themselves to mating and sleeping. They will mate every 15-30 minutes for several days in a row. The rest of the time they will sleep, passing up all but the most easily obtained food.
There is a certain ritual to the whole procedure. Typically, the female instigates the mating by arousing the King from his sleep. A bit grudging at first, the male soon rises to his reproductive duties and mating begins without any further foreplay. The inattentive observer is likely to miss the whole affair, for it is over within a few seconds. Both are then quick to fall asleep again until the next time."
(www.on-the-matrix.com/africa/lions_mating.asp)

Det ser ut til at vår venn Frederic har et svært romantisk bilde av løvenes kjærlighetsliv. Ikke mindre enn tre av albumets sanger omtaler dyrenes konge i svært flatterende vendinger. Foruten lite romantiske seksualvaner, består en hannløves hverdag av å spise maten hunnløvene "serverer" samt å sove.

AOR har ikke greid å unngå klisjeene som dominerer denne sjangeren, men jeg tror heller ikke det har vært noe mål. "L. A. Consession" er fin polerte kjærlighetsballade rock fremført av dyktige musikere. Med andre ord kan dette være den optimale klineskiva.