MACHINERY – Degeneration

MACHINERY – Degeneration

MACHINERY, er et nytt band grunnlagt i 2001 av sanger og gitarspiller Michael Isberg og slagverker Johan Westman. I de første fire årene flere medlemmer kom og gikk før denne medlemslisten ble konstant med Michaels yngre bror Markus Isberg på gitar og Hans Johansson på bass.

Ved utgivelsen av deres fjerde demo, MACHINERY hadde funnet sin egen stil, en blanding av Death/Thrash og Classic Heavy Metal og vokalen er delt mellom Michael og Johan. Like etter, Hans fant seg noe annet og nyttigere å gjøre og ble erstattet av Per Lindström.

«Degeneration» ble innspilt i 2006 i Necromorbus Studio og for femte gang hadde de Sverker Widgren som produsent med seg. Deres debut introduserer også tangent spiller Fredrik Klingwall.

«Salvation For Sale» er en bra begynnelse, de forsøker å gjøre noe MACHINE HEAD har gjort før dem og de gjør det skikkelig bra. De to neste fortsetter med den samme råheten, hurtige riffingen og doble kick trommer, og Isberg brødrene får vist seg frem med hurtige sololøp. «Blacker Than Pain» bringer inn tendenser av flere Thrash elementer, og koret i refrenget ljomer som en rituell sang til Æsene, som et stev synget ut mellom bakker og berg; det må være Viking blod i MACHINERYs musikalske årer også. «Unholy Demon», kanskje det tyngste sporet, har mer av Death Metal vokalens karakteristiske growl, og man kan lett forestille avgrunnene i MACHINERYs dyktighet. «Taste Of God» blir en perle av en Thrash melodi: melodiøs, syngende legato gitarlinjer under tette riff. «Rectifier» fortsetter der «Unholy Demon» slapp og MACHINERY leverer mer tøffhet, råhet, hurtighet og samspillet mellom brødrene til solo delen er morsomt. «Falling Through The Grid» åpner med skrikende vokal, hurtige monotone riff og rytmer; den som liker CRADLE OF FILTH vil garantert like denne sangen. Deretter tar den en vending mot roligere røtter med ren gitar, melodiøse sanglinjer og svevende klangflater. «Satanic Hippie Cannibal», tittelen er lett å le av, men introen er vakker tangent intro og ren  gitar arpeggio som tema med klokkeklemt, før skarpe gitarriff overtar. Michaels stemme kommer til sin rett når han synger både rent og rått, støttet av Johans growl og skrik.

MACHINERY har utvilsomt mange røtter å henvende seg til, selv om de både rendyrker en genre eller mikser det sammen til et sterkt brygg, er platen svært underholdende. Man kan i ettertid undre om det er den litt svekkede lyden fra mastringen som bringer helhetsinntrykket ned. MACHINERYs musikk er tøff, men det kan kanskje være at tøffheten ikke kommer godt nok frem fra ingeniørens hand. Miksingen av lyden synes være ganske balansert i alle fall, idet de er tydelige og Michael er en dyktig sanger, men tekster i omslaget takk. «Degeneration» blir aldri kjedelig; en intelligent og gjennomført dyktig debut.

Spilleliste
Salvation For Sale
Degeneration
River Red
Blacker Than Pain
Unholy Demon
Taste Of God
Rectifier
Falling Through The Grid
Satanic Hippie Cannibal

Total spilletid: 46.14