CIRITH GORGOR – Cirith Gorgor

CIRITH GORGOR – Cirith Gorgor

Vi må tilbake til 1993 for å nøste opp starten til dette bandet som, om jeg ikke tar helt feil, holder til i Nederland. Noen herrer startet opp bandet under navnet Dark Sorceress og spilte etter hvert inn en demo. Årene gikk, de gav ut noen skiver på franske Osmose Productions før de etter hvert havnet på tyske Ketzer Records i 2002 og nå er ute med sin andre fullengder hos de. Selv har jeg aldri hørt en strofe av bandet før, men jeg visste at de spiller black metal noe jeg fort fikk bekreftet da jeg satte skiva i spilleren.

Cirith Gorgor er så absolutt ikke av de mest originale innen sin genre, vi har hørt hundrevis av band som spiller sin black metal ganske så identisk med hva CG gjør. De spiller vel det som må kalles kjapp og melodisk black metal med en skarp hvesende vokal som kanskje burde vært en del mer variert. Tidvis synes jeg CG har noe for seg, men med en spilletid på over femti minutter burde nok også det musikalske vært mer variert. Jovisst kan man lage en interessant black metal skive på over femti minutter, men da er det en fordel at det låter litt mer variert interessant enn dette.

Styrken til bandet er riffene. De har kommet opp med mange gode og småkule riff, både de mer rett fram kalde black riffene og de mer melodiske sakene. Men igjen, gode riff her og der har aldri reddet en skive og som helhet er nok denne skiva ikke en så veldig interessant affære. Det blir litt sånn midt på treet for Cirith Gorgor, et black metal band som ikke treffer meg helt, men sikkert en del andre…

Til deg kjapp og melodisk black metal appellerer hos så er nok kanskje dette bedre enn for meg. Sjekk de ut du!