SULPHUR – Blandingen av black- og death metal gjør det mer spennende

SULPHUR – Blandingen av black- og death metal gjør det mer spennende

Sulphur anmeldte jeg debuten til tidligere i år og likte vel egentlig godt det jeg hørte. Grunnet meget lite info på nett og deretter nysgjerrighet sendte jeg avgårde noen spørsmål som etter hvert kom tilbake besvart. Her kan du lese mer om dette nye, gode norske bandet Sulphur altså…

ET: Du kan få begynne med å fortelle historien om Sulphur, det var nemlig skremmende lite å finne på nettet.
S:  Det hele startet vel på slutten av nittitallet. På den tiden kalte vi oss for Taakeriket. Taakeriket var mer en reindyrket black metal greie med sine røtter i black metal anno tidlig nittitall. I år 2000 kom den første demoen "A relic for the damned" og det var rett før denne at vi skiftet navn til Sulphur. Etter en lang pause av forskjellige grunner kom demoen "Outburst of desecration" ut og nå var året blitt 2005. Det var på denne tiden vi begynte å forhandle med Osmose og tidlig 2006, signerte vi kontrakten. Vi lagde ferdig pre produksjoner av alle låtene før vi gikk i studio i begynnelsen av mars 2006.

ET: I disse dager er det jo mer eller mindre normalt og ha en hjemmeside, tror du ikke det ville vært lurt for Sulphur å hatt en side med litt info og noen låter? Ofte finner jo folk band de interesserer seg for på nettet og det er lettere å få ut info om bandet på den måten…
S: Eneste å finne på nettet er vel en kort bio på myspacen våres og noen låter. Vi jobber for tiden med ny hjemmeside, så foreløpig e det bare myspacen, men det for vere godt nok til dokkar inntil videre, he,he. Hjemmesiden forventes å være klar i løpet av noen uker.

Sulphur_1.jpg ET: Cursed Madness heter skiva deres og den kommer via franske Osmose. Hvordan har dere jobbet opp i mot fullengderen og hvordan kom dere i kontakt med Osmose. Var det noen andre selskap dere vurderte eller fikk tilbud fra?
S: Vi sendte rundt en haug med Outburst demoer til forskjellige selskaper. Etter hvert begynte det å dukke opp noen kontraktforslag, men ingen av interesse foreløpig. Da Osmose tok kontakt og kom med et kontraktforslag til oss begynte ting å se litt lysere ut. Osmose har jo mange velkjente band på repotoaret sitt og gitt ut flere klassikere, så etter hvert var det ingen tvil om at no var vi inne på noe. Etter litt forhandlinger frem og tilbake var kontrakten i boks.

ET: Hvilke tanker og ideologi ligger bak Cursed Madness? Eer det mye gammel låtmateriale på skiva eller vil du si at alt er relativt nytt? Hvorfor endte dere opp med denne blandingen av death- og blackmetal?
S: Det er vel mest nye låter på platen. Det er vel med 3 gamle låter i ny og oppusset versjon.Vi endte opp med denne blandingen fordi vi liker begge sjangrene veldig godt, så det falt helt naturlig. Synes det blir for kjedelig å bare holde seg til bare black eller death for den saks skyld, man trenger litt av begge for å gjøre det litt mer spennende spør du meg.

Sulphur_2.jpgET: Det er jo flust av band der ute som spiller denne typen for metall. Hvorfor skal publikum plukke ut akkurat Sulphur`s skive fra hyllene?
S: Si det…..det e jævli mange bra band der ute. Vi prøver jo å legge til spesielle og smått eksperimentelle elementer som kanskje ikkje e så vanlig i denne sjangeren, men fy faen det e vanskelig å skille seg ut i mengden i dag. Vi føler jo at vi har laget en bra plate og det burde være god nok grunn i seg sjøl til å kjøpe den. Vi lager uansett det vi synes e fett så får vi se ka det blir til.

ET: Hvordan foregår komponeringen av låtene i Sulphur? Hva føler dere er viktigst når dere skriver en Sulphur-låt?
S: På platen har eg komponert mesteparten av material, med unntak av en sang og noen riff som gamle gitaristen lagde. Per dags dato e det bare meg som lager musikk. Det forgår i mitt "hjemmestudio", der lager jeg eg stort sett hele låter ferdig. Alt fra programmering av trommer til gitarer og synther. Det viktigste når vi lager Sulphur låter er å beholde både black og death elementer i samme låt. Det er det som er grunnfundamentet i musikken våres, pluss det å beholde progressiviteten i musikken. Litt sære synth og eksperimentelle løsninger som kanskje kan være utypisk i denne sjangeren også.

ET: Hva omhandler tekstene på Cursed Madness og hvor viktig synes dere tekster er? Bruker dere mye tid på å forme tekstene slik dere vil ha de eller slenger dere noen ord på et ark og sier dere fornøyde med det? Og hva gjorde at dere endte opp med å kalle skiva Cursed Madness?
S:Tekstene er helt klart viktige og de omhandler alt fra galskap, kaos og hyllest til hedenske guder. Det går også en del i spott mot den motbydelige religionen som plager oss rundt om kring i verden. Det går som regel litt tid med i å skrive en tekst og ord og settninger kan ofte bli omskrevet eller forandret lenge etter at teksten liksom skulle vært ferdig. Jeg har for øvrig ingen poetiske egenskaper så det kan kanskje se ut som om det bare blir slengt noen ord på et ark. He he. Tittelen "Cursed madness" fant vi ut var passende musikken som vi selv føler er en blanding av kald og grim forbannet galskap. I og med at et av sporene het det også ble det et naturligt valg for oss.

Sulphur - Cursed.jpgET: Hvordan blir det med Sulphur og konserter, foreligger det noen planer for å bringe dette bandet på en scene? Og hvilke planer har dere videre for Sulphur, både kort- og langsiktige?
S:Det største problemet i dette bandet som sikkert veldig mange andre band e at vi har slitt med å finne en dyktig nok trommis. På platen fikk vi hjelp av Mads Gullbekkhei (Zeenon, AllseeingI) som forøvrig gjorde en fantastisk jobb for oss. Han bor i Oslo og har sine egne band å prioritere, så det har hvert vanskelig for oss å planlegge konserter. Men nå ser ting endelig ut til å løse seg. Erik (x-Aeternus) skal begynne å spille med oss, noe vi e svært fornøyde med. For tiden jobber vi med å få satt sammen en turne.

ET: Da har jeg ikke mer for øyeblikket, men har du noe på hjertet så gjerne del det med oss!

S: Vi er så ond at vi ikke har hjerte, he,he. Vi utfordrer alle som liker smått eksperimentell death/black metal med progressive elementer til å sjekke ut debut platen våres.