SOMBRES FORETS – Quintessence

SOMBRES FORETS – Quintessence

Sombres Forets er et enmannsband fra den fransktalende delen av Canada og musikken er oldschool og særdeles atmosfærisk black metal. Band som Burzum, Leviathan, Drudkh og kanskje spesielt Xasthur blir de mest åpenbare å sammenligne med.

Lyden på skiva er ikke spesielt bra, men akkurat passe grim og jævlig til at den passer musikken som hånd i hanske. Det låter dystert, mørkt, depressivt og jævlig. Låtene er lange, seige og dvelende. Av og til blir det litt for langtekkelig, og et par av sporene blir derfor noe kjedelige i lengden. Likevel er brorparten av låtene på skiva meget bra, men det er først og fremst ”Le Royaume”, ”Au Solstice De L'Hiver” og ”Automne” som blir stående som de virkelige godbitene. Disse låtene er helt enormt stemningsfulle, og spesielt ”Au Solstice De L'Hiver” er fantastisk. Særlig bruken av akustiske gitarer i midtpartiet, og den snikende synthen som ligger i bakgrunnen er bare helt genial.

Det mest negative med Quintessence er at inspirasjonskildene skinner litt for godt igjennom her og der, men jeg syns likevel at Sombres Forets har klart å komme opp med et såpass bra produkt at jeg velger å se gjennom fingrene på akkurat dette punktet. Fans av Xasthur og Burzum kan kjøpe blindt.