ANAAL NATHRAKH – The Codex Necro

ANAAL NATHRAKH – The Codex Necro

The Codex Necro var mitt første skikkelige møte med Anaal Nathrakh. Jeg hadde hørt en låt via radio tidligere og bestemte meg raskt for å sjekke ut mer med dette undergrunnsbandet fra England. Jeg fant raskt ut at de hadde gitt ut ett par demoer og en debutskive på et lite ukjent selskap som het Mordgrimm (RIP). Problemet var bare å finne en butikk/nettbutikk som hadde skiva for salg, noe som viste seg å være umulig. Dermed ble kontakt med Mordgrimm oppnådd og overraskende nok fikk man tilsendt en CD-R av debuten. Men det var nok det til at jeg fikk høre hva bandet hadde å by på og jeg må innrømme at jeg var solgt der og da.

Musikken som Anaal Nathrakh leverer på The Codex Necro var rå og industriell samtidig som den inneholdt mye av det beste fra den første black metal bølgen i Norge. Denne kombinasjonen + det faktum at bandet har en vokalist som skiller seg en smule ut i mengden. Ikke synger han og ikke growler han. Neida, han skriker. Jeg mener ikke skrikevokal. V.I.T.R.I.O.L. som han kaller seg, skriker i ordets rette forstand. Det er ikke spesielt vakkert å høre på, men det passer bare så inderlig godt inn i musikken til Anaal Nathrakh og da gjør det ikke så mye at han skriker. Nå har vokalen hans utviklet seg sinnsykt mye etter dette, men det får du lese om på andre steder.

Med de 2 siste skivene sine Domine Non es Dignus og Eschaton, har Anaal Nathrakh blitt veldig populære i en del undergrunnsscener. Men på denne tiden var de ikke kjente i det hele tatt. Det var kun i små miljøer og i enkelte grupper i hjemlandet de var kjente. Mye av dette må Mordgrimm ta skylden for, for det var jaggu ikke mye de gjorde for Anaal Nathrakh. Det eneste må vel være at de tok dem inn i kjøleskapet og ga ut skiva deres. Jeg skriver kjøleskapet, for det er ikke mye varme verken i Mordgrimms lokaler eller i musikken til Anaal Nathrakh. Kaldt er det, men ikke på den måten at den kan sammenlignes direkte med den norsk kalde black metallen. Nei, nå ble det mye svada her.

Om du ikke har fått gjort det enda, så bør du sjekke ut The Codex Necro. For det er ei knakende ond skive som du garantert vil skremme både tanter, onkler, mora di og bestemora med, i alle fall når den spilles høyt, og det skal den. HØYT.