DEATHCON – Monotremata

DEATHCON – Monotremata

Deathcon som har base i Bergen har holdt det gående i denne formen siden 2003 og kommer her med sin debuttplate. Vi har her å gjøre med etablerte musikere som også er å finne i Aeternus, Grimfist og Taake, så det burde ikke være noe å utsette på rutinen.

Likevel får jeg fint lite ut av dette albumet til å starte med, muligens på grunn av at jeg ikke har et nært nok forhold til åttitallets thrash? Eller kan det være for at de prøver å dra paralleller til Deicide uten å nå de opp til naglene på suspen en gang? Heldigvis er ikke førsteinntrykket alltid det rette og når skiva får stå og spinne noen ganger vokser den betraktelig. Linkingen til Deicide blir tydligere og skitten blasfemisk dømetall er en ganske så god betegnelse på denne utgivelsen. Likevel er jeg er glad denne skiva bare er trettifem minutter lang, en halv time er stor nok mengde av denne delvis brutale og tempofylte  death/thrashen selv om de legger inn en fem minutter lang pause i den seige og flotte Delusions Of Grandeur halveis. Problemet til Deathcon at det med unntak av DOG blir alt for monotont og lite overraskende. Her er det god plass til både variasjon og nytenkning. Egentlig burde de kuttet albumet ned tre minutter til, for remiksen av Delusions Of Grandeur er noe ”forrbainna mainskjit” som aldri burde vært utgitt! Hører dere? ALDRI!!