SECHTDAMON – Trommis uten trommer

SECHTDAMON – Trommis uten trommer

I to av Norges mest brutale metalband spiller det for tiden en herre med artistnavn Secthdamon. Han er i utgangspunktet gitarist, men ettersom han spiller trommer i Myrkskog, er det tilstrekkelig for å være med i Blast Beast serien. Bandene er Myrkskog og Zyklon og det kom fram i løpet av dette intervjuet at Secthdamon egentlig var gitarist i Myrkskog, men endte opp som trommis da hans valg som etterfølger i denne intervjuserien, Anders Eek sjelden dukket opp på øving. Ikke øver han stort og hovedårsaken må man vel si er noe overraskende.

ET – Når begynte du å spille trommer?
SECTHDAMON – Jeg begynte vel som trommis rundt 97/98 tror jeg det var.

ET – Hvorfor begynte du med trommer?
SECTHDAMON – Jo nå skal du høre her. Egentlig var jeg gitarist i Myrkskog i begynnelsen. Vi hadde en annen trommis som heter Anders Eek kjent fra Funeral, Fallen, Odium. Tingen var det at han dukka sjelden opp på øving så jeg bare tok trommene når ikke han var til stedet. Destructhor og Master V syntes at det funka like greit med meg som trommis så de valgte meg ut som trommis på heltid.

Myrkskog_1.jpgET – Hvor gammel var du da du fikk dine første trommer/trommesett?
SECTHDAMON – Hehe, faktisk så har jeg ikke trommesett enda. Jeg er vel den eneste trommisen som ikke har trommer. Har stort sett alltid lånt trommesett. Så øving blir litt begrenset på grunn av dette. Regner med at jeg får et trommesett løpet av året en gang.

ET – Hvor ofte øver du?
SECTHDAMON – Blir litt vanskelig å svare på når jeg ikke har trommesett og vi mangler et øvingslokalet. Målet er vel at øving blir ca 2 til 3 ganger i uka når vi er kommet i orden.

ET – Hvem så du mest opp til som ung trommeslager og hvem er det nå i dag?
SECTHDAMON – De jeg så opp når jeg var ung var stort sett gitarister hehe. Slike som James Hetfield, Blackie Lawless og Dave Mustaine. Men trommiser jeg ser opp til nå må være Nils fra Sanctification, Tony Laureano, Tim Yeung bla.  Stort sett trommiser som liker å Grinde og Blaste.

ET – Hva slags utstyr bruker du? Hvilket utstyr er i dine ører det beste?
SECTHDAMON – Det jeg har snakka med Candlelight om å skaffe er enten Mapex eller Tama. Kjører Axis Longboards pedaler og Alesis Dm5 trigger modul.

ET – Hva er den viktigste egenskapen man må inneha for å lykkes som trommeslager?
SECTHDAMON – Det viktigste er å ikke sette grenser for seg selv og ha sterk viljestyrke. Ikke la noe stoppe deg, bare kjøre på. Det er hvert fall disse tingene jeg lever etter.

ET – Har du noensinne spilt en trommesolo på konsert?
SECTHDAMON – Det har jeg faktisk aldri gjort. Det kommer vel en dag.

Zyklon_1.gifET – Hvis du ikke hadde blitt trommeslager, hva er det mest sannsynlige du hadde blitt?
SECTHDAMON – Tja egentlig er jeg multimusiker så jeg spiller jo Gitar, Bass, Trommer og Vokal. Men gitar er jo mitt favorittinstrument. Føler at det er det jeg kan best.

ET – Trener du mye utenom øvinger? Jeg tenker da mer på det fysiske.
SECTHDAMON – Nei, jeg trener ikke. Sitter stort sett foran Pc`n og surfer på nettet, spiller spill, lager musikk på Cubase eller lager designs på Photoshop.

ET – Har du noen spesielle ritualer du må igjennom før du går på scenen før en gig?
SECTHDAMON – Nei, ikke noe spesielle ritualer heller. Det hender jeg røyker litt brun urt da, hehehe. Da går trommene unna vet du.

ET – Hvilke utgivelser har du vært med på? (Band, tittel, utgivelsesår)
SECTHDAMON –
Odium – The sad realm of the stars. 1998. Gitar /Vokals
Myrkskog – Apocalyptica Psychotica (demo). 1998. Trommis
Myrkskog – Deathmachine. 2000. Trommis/backing vokals
Myrkskog – Superior Massacre. 2002. Trommis/backing vokals
Zyklon
– Aeon. 2004. Bass/Vokal
Zyklon – Disintegrate. 2006. Bass/Vokal
Kill All – Urge to Annihilate (demo). 2007. Vokal

ET – Som avslutning skal du få lov til å utfordre nestemann i denne serien om trommeslagere. Velg en trommis og forklar hvorfor han fortjener (!) det?
SECTHDAMON – Tja tenkte litt på han Vyl fra Keep of Kalessin. Han har vel nesten de kjappeste basstrommene jeg har hørt fra en norsk trommis. Hvis du ikke har intervjuet han allerede da hehe. Hvis du har gjort det tenkte jeg på Anders Eek fra Fallen og Funeral. Han spiller doom men er en sinnsykt stødig og jævlig god. Bare synd han bruker talentet sitt bare på doom hehe.

Vyl var førstemann ute i Blast Beast serien, men hans bidrag forsvant da gamle Eternal Terror forsvant julen 2006. Riktignok er et nytt forsøk allerede avtalt med Vyl og det vil bli noe annerledes enn resten av serien så langt.
Så da må det bli Anders Eek som tar over pinnen fra Secthdamon. Kontakt skal allerede være oppnådd, så det skulle ikke gå så lang tid før bidraget fra Anders Eek dukker opp.