NULL$KATTE$NYLTERNE – Trondheim – Trondheim – Storås Utested

NULL$KATTE$NYLTERNE – Trondheim – Trondheim – Storås Utested

Bilder av Rune

Jeg er så glad for at Storås Utested har startet opp midt i Trondheim!
Flotte punk- og metal konserter på ukedagene i gangavstand fra sofaen passer meg uuuuutmerket. Tydeligvis er jeg ikke alene om denne gleden, for som vanlig var det bra oppmøte denne kvelden.

Først ute var Feet-Punk med sin hyperaktive pønk med kav trønderske tekster. Jeg har sett denne gjengen live noen turer nå og tillater meg å si at jeg var mer fornøyd når jeg så de på Blæst i fjor. Fire nye låter og en cover av Wannskrækk i form av Blå Heder gjør det vanskelig å ta av denne kvelden. Bandet scorer som vanlig utrolig høyt på underholdnings-barometeret med sine ultrakjappe låter som klokker inn rundt minuttet, og de låtene som sitter blir man gående å nynne på i ettertid. Alle tekstene til Feet-Punk kan oppsumeres i ett ord: Drekkapulespy! Å spille en låt med tekstlinjen ”Lag mat te mæ kjærring, æ e sopin å klar. Lag mat te mæ kjærring du bør fan mæ værra snar. Itj tving mæ te å slå, du veit at æ bli rar.” på selveste kvinnedagen ville nok av noen sarte sjeler blitt oppfattet som et snev kontroversielt, men sarte sjeler går ikke på pønkkonsert! Dessuten er det så mye humor i tekstene til Feet-Punk at slikt lar man glatt passere. De nye låtene virker ved første lytt ut som både ett snev mer modne og enda litt mer inspirert av Motörhead. Det skal litt til for at de skal klare å overgå de to forrige EP-ene sine, men jeg gleder meg til å høre de nye låtene på skive.
Ny EP kommer ca rundt sommeren.

Sættlist:

Ut Å Slåss
Juling
Ferbainna
Rypjakt
Karsk
Æ Å Du
Hold Kjæft
Tequila, Fett Å Taco
Mat
Feet-Punk
Blå Heder
Båt Å Sjø
Naken

3b4a7d8dce968a1c99151ea8801244d6.jpg Null$katte$nylterne har mye større grad av groove og rock enn sine skabbete tremenninger fra Kolvereid og det meste de fremfører også denne kvelden har høy allsangfaktor.
Jeg synest at $nylterne brant kruttet alt for tidlig denne kvelden. Etter at fire låter var unnagjort hadde vi fått Lørdag, Fortar Hardar Høgar og Juha Mieto og da blir det lett en nedtur frem til det nærmer seg siste låt. Ikke slik å forstå at det som kommer mellom Juha Mieto og ekstranummerene er dårlig, kvaliteten er der hele veien, men blir for lite trøkk for meg når de fremfører Dårlig Gjort og Kval Og Krill live etter denne starten og med Feet-Punk som oppvarming. Meningen var vel å få publikum i gang med en gang, noe som kan være en vanskelig oppgave i trønderhovedstaden på en torsdag, men planen fungerte og det ble godt liv i de oppmøtte. Juha Mieto er en sykt bra låt og en flott hyllest til en av verdens beste skiløpere gjennom tidene. En mann som egentlig aldri har fått den heder og ære han fortjener, men $nylternes hyllest retter opp litt av det tapte. Jeg blir aldri lei av stemningen og forventningene som skapes i midtpartiet når Torkil småprater et par minutter med publikum før det hele smeller og låten rundes av i et forrykende tempo. Dessverre hadde $nylterne bestemt seg for å spare pyroen til låta Instinkt denne kvelden, men det var kanskje like greit med tanke på at pyroen satte i gang brannalarmen for fullt. Personalet på Storås gjorde sitt for å begrense skaden, men hele veien gjennom de fire siste låtene kom brannvarsleren på med noen små ringetoner får den ble skrudd av. Tilbakestillingen fungerte tydeligvis ikke på anlegget. Når det gjelder Torkil har han vokst veldig mye som frontfigur det siste året. Nå fremstår han som en blanding av Morten Harket og Howlin’ Pete Almqvist i The Hives, og dette mener jeg på en positiv måte. Han stjeler alt som er av rampelys på scenen og tiltrekker seg all oppmerksomhet. Bra, man trenger mer enn bare gode låter for å komme noen vei som musikere og en god frontfigur hjelper mye.
Vi ble forresten utsatt for noe som burde gjøre det mulig å få tilbakebetalt deler av billettprisen denne kvelden: en horibel førpremiere av Prudencelåta På Botten E Vi Ganske Lik. Dette var rett og slett ikke i nærheten gutter. Fy skamme seg!
Selvfølgelig fikk vi Pæng og Lægebesøk som ekstranummer men da var klokken midnatt og mange hadde dessverre måttet løpe ut for å rekke siste buss hjem.

Sættlist:4cf73c2825763abcd0fed39f2126cce6.jpg
Lørdag
Grønn Mann
Fortar Hardar Høgar
Juha Mieto
Rockern
Slå
På Botten E Vi Ganske Like
Gnæg Av Mæ Handa
Dårlig Gjort
Svin
Instinkt
Kval Og Krill
Halleluja
Pæng
Lægebesøk