WHITESNAKE – Live In the Shadow of the Blues

WHITESNAKE – Live In the Shadow of the Blues

Den aller første liveskiva til Whitesnake het Live In the Heart of the City. Tittelen er tatt fra en låt fra den aller første Whitesnake skiva kalt Snakebite. Den andre liveskiva Starkers in Tokyo er en unplugged sak som egentlig ikke regnes med som et livealbum, derfor sier jeg at denne nye er nummer to i rekken. Denne nevnte andre liveskiva heter Live In the Shadow of the Blues og her er tittelen hentet fra en låt fra tredjeskiva Trouble. Man kan kanskje tro at Mr Coverdale mangler fantasi når skivetitler skal finnes opp. Men egentlig er begge titlene geniale. Det er vel ikke Coverdales skyld at han har minst 2 Whitesnake låter med geniale titler. Nok om det og over til innholdet på dette livealbumet til Whitesnake.

Dette kan sees på som en helt topp best of samling fra Whitesnake. David Coverdale er i storform og leverer her sammen med sitt nåværende Whitesnake en meget bra liveskive. Problemet er bare det at Whitesnake er nok en smule utgått på dato. David Coverdale roper ut det samme ”Here’s a Song for Ya” som han har gjort siden han var gammel nok til å stå på en scene og låtene er for så vidt på grensen til det antikke. Det er lite nytt å spore med unntak fra line upen, som denne gangen består av Doug Aldrich og Reb Beach på gitar, Timothy Drury på keyboards, Uriah Duffy på bass og Tommy Aldridge på trommer. Utskiftninger av musikere er noe Coverdale alltid har holdt på med, men det er vel mer et problen han har med folk og at han kanskje ikke er den letteste personen å jobbe sammen med. Men enn så lenge fungerer denne line upen glimrende og det låter meget bra.

Låtmaterialet strekker seg over hele historien til Whitesnake/Coverdale og de har til og med fått plass til Deep Purples ”Burn”, der ”Stormbringer” dukker opp i midten. Ellers er det låter som Ain’t No Love in the Heart of the City fra førsteskiva Snakebite og Take me With You fra andreskiva Trouble samt Walking in the Shadow of the Blues fra Lovehunter og til og med 2 spor (Fool for Your Loving og tittelsporet) fra Ready An’ Willing. Nyere låter som Judgement Day er også med pluss en rekke låter fra slageralbumet ”Whitesnake”. Kort sagt hva en Whitesnake fan kan ønske seg på en og samme skive. Eldre fans vil nok fremdeles savne gitarspillet til legenden Micky Moody, men gutta som er med i dag gjør jobben sin på en glimrende måte. Men på Moody’s tid var det mer blues over musikken til Whitesnake, i dag er dette et rockeband. Men for et rockeband det er. Med flust av slägers i kofferten. Og de fleste finner du på denne skiva.

De 4 helt nye låtene på slutten av skiva beviser ikke undertegnede helt, da låtene er for anonyme til at øyelokkene i det hele tatt rørte på seg. Det eneste jeg bet meg merke i på disse var at de 2 første begynte helt likt.

Neida, Live in the Shadow of the Blues er et meget bra livealbum. Kjøper du skiva er du sikret de fleste av gromlåtene til Whitesnake på en og samme skive. At du mest sannsynlig har alle sammen på skive fra før av, blir vel bare en kuriositet.