ENSLAVED – Oslo – Oslo, Blindern

ENSLAVED – Oslo – Oslo, Blindern

I forbindelse med realistforeningens arrangement Bjørnegildet ble det enda en knakandes metalkonsert (She Said Destroy spilte dagen før), og det var godt oppmøte.

Keep of Kalessin viste seg som et meget proft liveband. Bandet er meget samspilt og de er flinke til å gjøre mye ut av seg på scenen. Musikkens basis er black metal, og med dette som grunnmur er det et solid byggverk bandet har skapt. Musikken føles både innovativ og relevant. Det var tydelig at bandet har mange fans med god kjennskap til låtene, for her var det mange som lot seg engasjere. Jeg vil særlig rose bandet for den geniale sangen hvor det benyttes 3 vokaler samtidig.

Enslaved var hakket bedre enn Keep of Kalessin. De er meget dyktige på scenen, og musikken e9c6f1158cce9b3a6eeae0ae3f5837d37.jpgr ekstremt fengende. Keep of Kalessin gir bånn gass mesteparten av tida og det er kult, men til liveformatet vil jeg si at Enslaved sitt brygg egner seg noe bedre. Enslaved har forandret seg mye siden starten, og denne kvelden var hovedvekten på de materiale fra de nyeste albumene. Selv om jeg liker det nyere materialet best gledet jeg meg også over å høre enkelte av de eldre låtene som er mye mer rett fram og Black Metalliske. For min del ble konsertens høydepunkt sangen Isa – jeg elsker det geniale refrenget hvor det veksles mellom doblet skriking/brøling fra Grutle og den ene gitaristen og vakker, ren sang fra synthspilleren. Enslaved er tydelig inspirert av progrock, og da særlig 70-talls prog. Dette er en type prog hvor fokuset er på å lage gode låter heller enn å onanere, og på sett og vis er kanskje Enslaved norges svar på Opeth? Jeg vil påstå at Enslaved er ett av de beste norske metalbandene. De har groove, melodi, originalitet og alt annet som trengs for å skape et balansert, modent uttrykk.