COLDWORKER – The Contaminated Void

COLDWORKER – The Contaminated Void

  • Rating: 4 / 6

Svenske Coldworker er nå her med sin debutskive. Dette dødsmetallbandet er Anders Jakobsen fra Nasum sitt hjertebarn. Han har håndplukket og rekruttert de andre fire bandmedlemmene i Sveriges metallmiljø. ”The Contaminated Void” ble spilt inn av gutta selv i eget studio og øvingslokale. Deretter ble skiva mikset av selve Dan Swanø. Coldworker spiller blytung, aggressiv og kjapp dødsmetall med klare inspirasjoner fra sjangerens storhetstid på slutten av 80- og begynnelsen av 90-tallet. Med frisk intensitet og blytunge riff viser disse svenskene at de kan sparke fra seg. Her er det rå deathvokal og ren aggresjon gjennom fjorten spor. Allikevel har svenskene også klart å ivareta den melodiøse faktoren. Personlig kunne jeg nok ønsket meg noe lengre låter, men med Jakobsens bakgrunn i grind core sjangeren, er det vel naturlig at komposisjonene er korte energieksplosjoner. Det er også elementene fra Nasum lurende i bakgrunnen som trekker litt ned for undertegnede, men den faktoren kan jo være kremen på kaka for andre.