TOTALT JÄVLA MÖRKER – Oslo – Oslo, Garage

TOTALT JÄVLA MÖRKER – Oslo – Oslo, Garage

 

Kvart over ti sparket Manhattan Skyline igang denne søndagen som ikke skulle få forbigå i stillhet, men heller fylles med aggresjon og hat mot overmakten.
MS gjennomførte oppdraget de hadde fått meget bra. De startet forsiktig, men sparket hardt når de først kom igang. Lyden var godt skrudd og musikken var bra, men til tider overdrevet ”liksom-sint”. MS viste tydelig at de er et bedre band når de bare roer ned to hakk og de gjorde en god jobb med å promotere seg selv denne kvelden.
Som oppvarming for TJM er MS et meget passende valg siden både den visuelle og musikalske uttrykksformen er ganske lik. Ulempen er at publikum raskt kan gå lei når det er to så like band og lite variasjon i løpet av en kveld.
Men når de to bandene bare spiller i ynkelige 50 minutter tilsammen skal det mye til før man er mettet…

a25560e43be9b7e5bd0bb6eae2a1bc65.jpgSom maskineri kommer ikke TJM langt på solskinn, smil og glede. Drivstoffet som trengs er et intenst hat og denne kvelden startet de med å uttrykke sine sterke følelser for by:larm. Dette ekstremt interne bransjetreffet som blir promotert som en festival hadde tydeligvis ikke vært en positiv opplevelse for det rutinerte bandet, men jeg skal nøye meg med å gjengi at de mente at by:larm var den verste dritten de hadde vært med på på veldig, veldig lenge.
Med sedvanlig energi prøvde TJM å piske igang de fremmøtte denne kvelden, men noe skurret, det var få dedikerte fans i den halvfulle kjelleren til Garage denne kvelden og dermed ble det veldig glissent foran scenen. Dette benyttet de seg av og vokalisten hoppet ned og brukte gulvet foran scenen som sin egen lille tumleplass. Morsomt å se en vokalist stå blandt publikum og hyle tekstene mot sitt eget band Man kan ikke klage på innlevelsen til TJM etter å ha sett de live noen ganger, de leverer alltid fullt driv fra start til slutt og musikken spys ut i et heftig tempo mens vokalistene kjemper om rampelyset..Kveldens høydepunkt kom i form av følgende gullkorn fra en av gutta i mosh-pitten som etterhvert oppsto: ”skru av det jævla lyset” Vokalisten: ”vad sa ni?” ”Skru av det jævla lyset, vi vil ha Totalt Jävla Mörker!!!” Tusen takk mann, den kommer jeg til å huske lenge!

En DVD med TJM tatt opp med et like energisk publikum som band ville vært gull. Låtene er veldig sterke i utgangspunktet og med drivet og utageringen til vokalistene blir TJM såpass  underholdende at det er lett å la seg rive med.   
Men: Det måtte da kunne gå ann å spille lenger enn tretti minutter som hovedband?
Jeg tror nok det var flere av de fremmøtte som ble imponert selv om det ikke vistes så godt under konserten, for når jeg pakket sammen la jeg merke til at merchandice-standen var så godt som tømt!

Set list: b0b3732ebcde4940d684881edea84f39.jpg

Samma Jävla Skit
Rasist I Uniform
Lögnen Är Sanningen
Ondskans Makt
Ursäkta Min Uppriktighet
Nej Til Livet
Kall Värld
Norrland
Smärtgränsen
Under Sions Kalla Stjärna
LO-medlem
Pisken Viner Igjen
Psykets Heroin