KAMELOT – One Cold Winter’s Night (DVD)

KAMELOT – One Cold Winter’s Night (DVD)

Kamelot - DVD.jpgDet var ikke et særlig smart trekk å gå direkte fra å se Rammsteins nye dvd, Volkerball til å sette på Kamelots One Cold Winter’s Night. Overgangen fra Rammsteins gigantiske konsert på en fotballstadion i Frankrike med et hav av mennesker til ”lille” Rockefeller ble en aldri så liten nedtur for å si det mildt. Dette skal selvsagt ikke gå utover omtalen, men jeg syns ærlig talt at et band av Kamelots kaliber burde stått på en mye større scene enn Rockefeller når de først skulle spille inn en dvd. Imidlertid hadde ikke dette vert så enkelt å fått til i Norge, men en konsert i Oslo spektrum hadde definitivt gjort seg bedre på dvd.

 

Nå ble uansett dvd’en spilt inn på rockefeller og både band og menneskene som har produsert dvd’en har gjort en veldig bra jobb. Lyd og bilde er fra øverste hylle, det samme er bandets prestasjoner og låtvalg. Showet kunne kanskje vert en anelse mer spennende, likevel er dette det beste showet jeg noen gang har sett på rockefeller så det blir egentlig heilt feil å klage. Eksempelvis er lyssettingen imponerende og er med på å danne helt spesielle stemninger under låtene. Bruken av konfetti på ”Farwell” er også veldig effektfull.

 

På plate har Roy Khan en veldig spesiell stemme som ofte låter sart og følelsesladd, dette klarer han faktisk å få til på en imponerende måte live også. Det hender han sprekker eller bommer litt, men stort sett gjør han en fantastisk jobb. Jeg tror vi trygt kan konkludere med at han er en av Norges aller beste og mest særegne vokalister. Kult er det at bandet også har fått med seg gjesteartister som Simone Simons, Snowy Shaw og Sasha Paeth. Imidlertid ser jeg ikke helt poenget med å bruke Shagraths vokal på låten, ”March Of Mephisto” når Snowy Shaw er på scenen for å spille rollen. Han har da en mer enn fet nok stemme til å takle jobben. Som vanlig er trommesoloen totalt meningssløs og kun sløsing med tid. Jeg har aldri forstått poenget med trommesoloer live, de ødelegger både konsertens flyt og stemning. Bortsett fra dette er det ingen verdens ting å klage på her. Dvd’en er proft gjennomført på alle punkter. 

 

I tillegg til konserten inneholder dvd’en blant annet musikkvideoer, making of ”The Haunting”, behind the scenes, en låt fra Sweden Rock konserten i fjor, intervjuer, fotogallerier og biografier. Jeg trur ikke jeg skal si så mye om dette materialet bortsett fra at kjøperne av dvd’en helt klart får god valuta for pengene sine.