KOSTEBILEN – Trondheim – Trondheim, 3B

KOSTEBILEN – Trondheim – Trondheim, 3B

BLOODY HEELS var navnet på det engelske jentepunkbandet som skulle varme opp folket på 3B i Trondheim 4. juledag 2006. Anledningen var tidenes eneste konsert med black metal bandet KOSTEBILEN. Bandet har aldri spilt live før og kommer ikke til å spille flere ganger, da bandet ganske enkelt ble oppløst rett etter konserten. Det er ikke noe dramatisk over det hele; dette var planlagt fra bandets side på forhånd. En morsom liten gimmick det der.

 

BLOODY HEELS ja, hva kan man si om dette punkbandet som består av en haug med jenter og en gutt på leadgitar? 2 av jentene var vokalister, mens 2 andre tok seg av trommer og bass. I følge bandet selv spiller de rock’n roll, og det kan man for så vidt si seg enig i, men det er en del punk i musikken deres som gjør at jeg heller kaller dette punk. Britisk punk ja, ikke noe av det amerikanske sølet som kommer derifra for tiden.

Jentene imponerte vel ikke mange, selv om de var energiske. Vokalen var skrikende fra begge vokalistene, selv om den ene var en smule mer melodiøs og roligere enn den andre. Typisk britisk punkvokal kan man vel kalle det.

Om det musikalske som ble servert er det egentlig ikke mye godt å si heller. Det var veldig primitivt og langt fra teknisk briljant. Det minnet mye om en del av punkbandene fra slutten av 70 tallet, der ikke mange kunne spille på instrumentene sine. Men til tross for dette, klarte jentene (og gutten) å skape et bra liv nede i kjelleren på 3B denne romjulen, så da var vel jobben utført da.

 

Så var det KOSTEBILEN da, en døgnflue i ordets rette forstand. True Norwegian Commercial Black Metal spiller dette bandet i følge dem selv. For den vanlige mann (eller dame for den saks skyld) hørtes dette ut som et helt vanlig black metal band fra de norsk/svenske skogene. Det var kaldt og til dels kjapt. Synthen var med og gjorde lydbildet mer fyldig. Og så veldig uortodoks var det heller ikke. Man endte raskt opp i barområdet med det inntrykket av at dette hadde man hørt mange ganger før. Det var dyktige musikere i KOSTEBILEN, men foruten at bandet er en døgnflue som ble oppløst rett etter konserten, så var det ikke mye mer å skrive hjem om. Gutta prøvde å se skumle ut på scenen og spilte sine instrumenter på en bra måte. Sorry boys, men rent bortsett fra at dere gjorde en grei black metal konsert, så var ikke dette på langt nær så bra som det jeg trudde det skulle bli.