FAREWELL TO WORDS – Tear Down This Wall

FAREWELL TO WORDS – Tear Down This Wall

Dukkende opp fra prostitusjonen, maktspillet og politikken av hverdagslivet i Tysklands hovedstad, Berlin, kommer den neste generasjonen av tunge treffere til å entre den lure kutter “Metal Stampende Grunnen” vi alle har lært å elske OG hate – og deres navn er FAREWELL TO WORDS.

På tross av navnet er det et verbalt stykke Metal de serverer med platen “Tear Down This Wall”. Hva denne sekstetten leverer musikalsk er en intellektuell og tidvis brutal mikstur av alt godt du kan finne i New School Hardcore, EMO/Screamo, Doom Metal, Chaoscore – og ja den fryktede Metal Core også – men alltid leggende til en ny vri (eller tre), produserende utstuderte og forsiktig arrangerte sang strukturer – uten å miste intensiteten av budskapet de portretterer.

Lyrisk FAREWELL TO WORDS har virkelig gjort en høyeste anstrengelse for ikke bare å ha gode sang linjer, men også å skrive intelligent og tanke-vekkende lyrikk som de fleste amerikanske band ville bli stolte av. Fra åpningssporet på deres kommende debut MiniCD “Tear Down This Wall” – “Allurement Of The Void”, til den mest konsertgulv fylleren “Blue Turned To Scarlet Eyes” – til den 9 minutter lange Doom inspirerte “The Enpty Stare” – det er veldig klart disse fem mennene og en dame aspirerer til å være mer enn bare et annet godt band til å komme ut fra Berlin…

Sammenlikninger til FAREWELL TO WORDS er mange og noen ganger fremmedartede – lik et konglomerat av WALLS OF JERICHO møter BOY SETS FIRE møter EVANESCENCE møter…hmmm, ganske merkelig virkelig, og ikke helt korrekt i synspunktet av bandets medlemmer selv – de er seg selv, og ville ikke kopiere eller forandre deres stil for noen som helst. Det er den spennende kombinasjonen av guttural sang og rene sang linjer som tiltrekker meg, og det skiller dem fra massene. Musikalsk har de en del felles med BULLET FOR MY VALENTINE, både deres hang til melankolske tekster, som for eksempel titlene “Allurement Of The Void” og “The Empty Stare”, og  voldsomme uttrykksmåte. Unge musikere er bedre tjent med å stå uten sammenlikninger fordi den første tiden helst dreier seg om å danne sin egen musikalske profil, heller enn å leve opp til forventningene skapt av venner, familie, bandet selv, mediakritikere, besserwisser osv. Dermed er du invitert til å fylle inn de tomme feltene og sortere dem under hvilken som helst etikett du liker.

Selv om de ikke har spilt så mange show som de fleste band, de er definitivt ikke fremmede for scenen – hatt spilleoppdrag med slike som AS WE FIGHT, HEAVEN SHALL BURN, DEADLOCK, COHEED AND CAMBRIA, ILLDISPOSED for å nevne noen få, så vel som mini turneer i Tyskland og Polen.

FAREWELL TO WORDS har nylig funnet et hjem med tysk undergrunn etikett Bastardized Recordings og vil utgi deres lenge ventede debut Ep, “Tear Down This Wall”, januar 26.

Til slutt, noen poeng som du bør ha ørene vasket rene og øynene vid åpne for: FAREWELL TO WORDS er gode, virkelig gode! Den er innspilt ved DailyHeroRecordings og mastret av Pluto! Eksklusiv høring av hele platen i samarbeid med et ledende tysk online magasin. Et stort promosjonsnettverk bestående av over 300 blader og radio stasjoner med flyveblad og annonser i relevante Musikk blader og de er representert på Bastard Website. Denne MCD-en er en perfekt appetitt vekker for bandets kommende full lengder på Bastardized Recordings.

 

Spilleliste

Allurement Of The Void

Blue Turned To Scarlet Eyes

In Front Of Your Hope

Share Of Seconds

The Empty Stare

 

Spilletid: 28:28