NEAL MORSE – Trondheim – Trondheim, Byåsen kirke

NEAL MORSE – Trondheim – Trondheim, Byåsen kirke

Neal Morse i Norge er ikke akkurat en normal happening, og i hvert fall når han kun stikker innom Trondheim. Men så skal det jo sies at dette ikke akkurat var noen vanlig konsert med Neal Morse, det var i utgangspunktet ikke en konsert i hele tatt, dette var nemlig en lovsangskveld! Han hadde klart å fått samlet et veldig variert publikum denne kvelden. Mange progfanatikere hadde tatt turen fra forskjellige steder rundt om i landet for å få med seg det her, pluss at det var en hel del i fra Byåsen Menighet som var der for å få med seg lovsangskvelden. Når sant skal sies så ble det vell mye halleluja for undertegnede, og tydeligvis veldig mange andre også, men fans av Neal Morse som gikk glipp av dette, gikk virkelig glipp av noe stort!
Og da siden dette var en lovsangskveld ble vi gitt en ganske variert spilleliste, alt i fra Neal’s eget solomateriale, og diverse låter han har hørt som han har gjort om til noe litt mer hans eget. For man hørte helt tydlig at selv om Neal er der for å lovprise Gud og synge om slikt, klarer han helt klart ikke å legge fra seg de små finurlige progovergangene og legger hele tiden på imponerende gitarspill på de aller enkleste av låter.
Man skal da egentlig ikke klage men når Neal stopper spillingen og holder en 30minutter lang preken, hvor i etterkant folk kan komme opp å bli bedt for og velsignet, ja, da ble helt tydelig litt mye for en stor del av publikum.
Høydepunktet med hele “konserten” var uten tvil når et ungt, lokalt (navnløst) band kom opp for å spille en låt sammen med Neal Morse. Og når de drar i gang med første sporet i fra «?», nemlig «The Temple Of The Living God», da var det helt tydelig at jeg var langt i fra den eneste somNeal Morse II.jpg storkoste meg, og her kom det frem en glød i Neal Morse selv også. Etter denne låte tok bandet og satt fra seg sine respektive instrumenter, men etter massiv respons i fra publikum måtte gjengen rett og slett se seg nødt til å spille mer. «Outside Looking In» ble da valget, også i fra «?», og der samspillet mellom bandet og Neal Morse ikke akkurat hadde vert perfekt på «The Temple Of The Living God» så var det kjempe samspill mellom dem på denne! Måten Neal Morse og bandets vokalist byttet på vokalen her var meget bra. Og jeg må si jeg var litt skeptisk til denne herr vokalisten (som jeg ikke vet navnet på) fra dette bandet (som ikke hadde noe navn) sin prestasjon på «The Temple Of The Living God», men han overbeviste meg skikkelig når han sang på «Outside Looking In».
Etter dette fikk vi også en smaksprøve i fra det kommende albumet «Sola Scriptura», der Neal spilte låte «Heaven in my Heart». Neal Morse hadde da holdt det gående i litt over to og en halv time, noe som de 350 oppmøtte virkelig var fornøyd med, undertegnede inkludert. En Fantastisk kveld ble avsluttet på dette tidspunktet og Neal tok seg tid til en meet and greet etterpå. Nå er det bare å se frem til at Neal kommer tilbake til Norge med fult band og gjør en skikkelig konsert for oss!