DARK ARMAGEDDON / THY MAJESTY – United By Hellfire

DARK ARMAGEDDON / THY MAJESTY – United By Hellfire

DA - TM - split.jpgUnited By Hellfire er en splittskive bestående av fem låter fra Dark Armageddon og fem låter fra Thy Majesty. Begge banda er tyske og spiller primitiv black metal.

 

Dark Armageddon er første band ut på skiva og fremfører forholdsvis melodiøs black metal med blant annet enkelte soloer og mange tempo skift. Tidvis går det fort unna, andre ganger låter det seigere og mer atmosfærisk. Vokalen er grim som faen, noe som styrkes ytterligere av at det synges på tysk. Lyden er ikke spesielt bra, men vi snakker tross alt black metal så det er likevel hørbart. Dark Armageddon byr ikke på noe nytt, men mestrer sjangeren på en helt grei måte. Jeg blir ikke spesielt imponert over noen av låtene, men det er heller ikke spesielt dårlig. Konklusjonen må bli at på sitt beste fremfører Dark Armageddon middelmådig black metal som er fult hørbar, men så fort en slår av skiva, er bandet glemt.

 

Heller ikke Thy Majesty imponerer, men låtmessig er de hakket mer interessante enn Dark Armageddon. På sitt mest brutale, går det farlig fort unna, men bandet legger heldigvis inn små pustepauser i musikken slik at ørene får hvilt seg litt innimellom. Flere av låtene inneholder veldig groovy partier som er tiltalende, men det finnes også en del rusk innimellom som gjør at det er få låter jeg får meg til å si er gjennomført bra. Produksjonen er noe svakere enn hos Dark Armageddon, men lyden passer for så vidt det grimme låtmaterialet. At i alt så har Thy Majesty klart å lage fem låter med god variasjon, og jeg ser helt klart et potensial i dette bandet, men slik bandet fremstår nå så er de ikke spesielt spennende.

 

Liker du undergrunns black metal med dårlig lyd kan du godt sjekke ut splitten, men jeg tviler sterkt på at du blir imponert.