BURST – Oslo – Oslo, John Dee

BURST – Oslo – Oslo, John Dee

Burst var et forholdsvis nytt bekjentskap for meg i 2006. Jeg hadde så vidt hørt andreskiva deres Prey On Life fra 2003, men hadde vel egentlig ikke festet meg noe særlig ved det de holdt på med musikalsk. Så derfor var det en aldri så liten overraskelse når jeg hørte Origo i fjor – dette var jo rått som bare faen! En veldig kul miks av hardcore, mer Neurosis-inspirerte partier og ispedd ting litt lignende det At The Drive In holdt på med. Jeg så dem live på Roskildefestivalen, og må si at jeg var imponert over hvor bra de gjorde det med tanke på at de spilte midt på dagen i nesten 30 varmegrader og foran et publikum som nok begynte å bli noe bakfulle etter dager med festing. Derfor var jeg definitivt klar for å se en klubb-gig med disse gutta – hadde på følelsen at det virkelig ville passe dem.

 

Først ut var norske Manhattan Skyline som var et nytt bekjentskap for meg. De er Oslo-band, og hadde helt klart en gjeng med lokale tilhengere tilstede ("vis oss at dere er verdt 130 spenn nå!", som en av tilskuerne ropte). Allerede fra første låta, var det klart at her kom det til å gå i rimelig hektisk og teknisk hardcore/metal ikke ulikt Dillinger Escape Plan, Botch m.fl. Men de varierte også med en del rolige, nesten jazza partier og krydret med litt elektroniske elementer her og der. Når en hører et slikt band for første gang på konsert, kan det bli temmelig kaotisk. Men dissa gutta hadde definitivt noe som fenget, og det så ut som de fikk publikum med seg etterhvert. Litt vanskelig å få et helhetsinntrykk uten å kjenne låtene fra før, men i det store og hele imponerte bandet meg. Teknisk flinke, og veldig energiske på scenen.

 

Når Burst gikk på scenen ca en halv time etter at Manhattan Skyline ga seg, var det faktisk temmelig fullt i lokalet – noe bandet også var imponert over. Vokalist Linus Jägerskog bemerket også dette mellom låtene, og nevnte at dette var første gig'en deres i Norge. Men til stor latter fra salen måtte han korrigere og si at de faktisk hadde spilt hele tre låter på en gresk restaurant på Grünerløkka(!) for noen år siden, før eieren tok strømmen…

 

Uansett var det ikke fare for at noen skulle ta strømmen denne kvelden, og Burst ga virkelig alt! Det virket som om mange i publikum kjente bandet godt, og de fikk raskt opp stemningen i lokalet. Her var det tydelig at det er snakk om et band som trives på scenen! Gutta var virkelig samspilte, og hadde høy energi gjennom hele settet sitt. Og det at det ikke er absolutt bånn pinne i alle låtene hele tiden, gjør at en får noen nødvendige pusterom innimellom. Enkelte ganger blir det litt for store kontraster med lange rolige partier i denne typen musikk, men Burst kan virkelig kunsten å gjøre dette til en godt integrert del av låtene, og ikke bare fyllstoff. Lyden var også på bandets side denne kvelden, så det var bare å kose seg med velspilt metal og hardcore. Låtmessig gikk det i de to siste skivene, men de spilte også låten Scavenger fra en av EP'ene før de ble signet av Relapse. De var også så fornøyd med responsen fra publikum, at de kjørte en ekstra låt, som ikke sto på setlista.

 

Totalt sett ble det en veldig tøff konsertkveld på John Dee, og både for- og hovedband bør man følge med på videre.

 

Burst spilte:

 

I53ba6f844e977aeadf998a2784daff31.jpgntro

The Foe Sublime

Where The Wave Broke

Stormwielder

Visionary

Vortex

Scavenger

The Immateria

Sever

Sculpt The Lives

Flight's End

Mercy Liberation

Iris