IMBALANCE – Thrash metal for helvete

IMBALANCE – Thrash metal for helvete

En vakker solskinnsdag i Bergen under HITS festivalen befinner jeg meg sammen med Harald fra IMBALANCE på Fløybanen for å nyte naturen og lirke ut av han om vi snart kan vente oss en debutskive, ventetiden føles lang etter den fantastiske demoen Bestial By Nature kom i april…

 

 

ET – Hva inspirerte deg til å starte som musiker?

HARALD – Venom. Det var når de første Venom skivene kom og jeg begynte å oppdage de at jeg fikk såpass interesse for musikk at jeg ville drive med det selv. Venom har helt klart vært et stort forbilde for meg.

 

ET – Hvordan har responsen på Bestial By Nature vært?

HARALD – Så langt har vi fått veldig god respons, vi kunne godt ha fått noe mer. De fleste stiller seg positivt til den, noen mener at Burial Of Consciousness var bedre, og det er bare bra for vi kommer til å bruke temaer fra begge når vi setter sammen vår første fullengder.

 

Imbalance_1.jpgET – Og den utgivelsen er like rundt hjørnet?

HARALD – Vi håper det. Ting tar tid, men vi håper å få spilt den inn rundt nyåret. Vi har ikke booket studio enda. Vi har utstyr til å gjøre det meste selv, men kunne godt tenkt oss å gjøre enkelte deler av prosessen i et studio med bedre pre-amper og bedre erfaring med trommer. Vi regner med å ta oss av gitarer selv og bruke studio på trommer og vokal.

 

ET – Dere kom jo med på Inferno festivalen som ett av demo bandene. Har det resultert i mer oppmerksomhet rundt det dere driver med?

HARALD – Ja, det har definitivt hjulpet. Vi fikk mange bra tilbakemeldinger på den opptreden fra internasjonal presse. Til og med norsk presse, som generelt har vært skeptiske til oss var positive til den jobben vi gjorde. Vi føler at navnet IMBALANCE har blitt spredt på en helt annen måte i ettertid, nå begynner folk å komme til oss med spillejobber i mye større grad. Problemet er at det må veies opp mot jobbing, men nå er vi veldig fokuserte på å prøve å gjennomføre flest mulig konserter og prioritere turne hvis sjansen dukker opp og tiden strekker til. Hvis alt går vår vei blir det mye reisevirksomhet i 2007. I forhold til at bandet har eksistert i ti år har vi vært veldig lite ute og spilt, men nå har vi mange baller i luften og mottar såpass med tilbud at vi må takke nei til enkelte siden de kolliderer. Det har litt med band sammensetningen å gjøre også. Nå er vi fire fokuserte bandmedlemmer for første gang på veldig lenge og kan begynne å jobbe målrettet for å få bandet frem i lyset. Da blir det så mye mer inspirerende å drive på.

 

ET – Konsert og utgivelse må jo til for å få spredt bandnavnet til massene.

Imbalance_2.jpgHARALD – Ja. Problemet er for tiden at selv om vi får god respons så er det veldig få som har hørt materialet, men slik er situasjonen for et band som står uten distribusjon. Derfor er det viktig å få en avtale med et plateselskap og få hjelp med distribusjonen. Promoene så langt har bare vært å få tak i på butikker der vi har lagt de inne selv og vi har brent de opp etter hvert som vi har trengt det, men det er en alt for anonym og tungvint måte å spre musikken på.  Lønnet jobb, spille live, øve, skrive låter, sjekke om platen selger i butikkene, brenne opp flere, økonomistyring… Utrolig kjedelig å drive på med hele biten selv.

 

ET – Tapper det dere for energi?

HARALD – Ja, men heldigvis føler jeg at musikken gir mye tilbake. I perioder der vi ikke spiller merker jeg at humøret og mental helse går drastisk nedover, men med en gang vi samles på øving blir alt så mye bedre. Musikken er såpass aggressiv at den fungerer som terapi.

 

 

Om det er terapi får være opp til hver enkelt å avgjøre, at det er flott thrash fra vårt ellers så black metalfikserte land er et faktum! Bestial By Nature er en smakebit det lukter svidd av. Sjekk selv på www.imbalance.info og hold utkikk etter IMBALANCE på en scene nær deg!