DEJECT – Oslo – Oslo, Amplifier

DEJECT – Oslo – Oslo, Amplifier

Det har gått en stund siden Deject forrige gang ga noe lyd fra seg, men det betyr ikke at det er fordi de ikke duger.

Først ute denne kvelden var norske Decipher, et band jeg på ingen måte har kjennskap til fra før. Det slo meg ikke helt, jeg syntes liksom det ble litt for tamt, Et type band hvor et par låter er nok. Soundet lå et sted mellom black- og thrash-metal, men for min smak var det litt for mye Darkthrone-ish.
Ca her passer det å si at jeg ikke duger så veldig til å snakke altfor mye om lyden, av sine grunner. Men det var aldeles ikke noe å syte over. Det hørtes godt, og det hørtes hardt. Pun intended.

Til å være en torsdagskveld var det ikke så verst oppmøte. Rundt 100 folk hadde funnet veien til Amplifier for å høre en dose god dødmetal. Og det hadde de ikke gjort forgjeves. Jeg har sett Deject en del ganger nå, og en ting står fast som en fellesnevner, Deject leverer ALLTID! Forskjellen denne gangen var at de spilte mye nytt. Vel, ikke direkte nytt, men låter ikke ikke har spilt live tidligere.
Låter fra den kommende skiva, som etter lang tid enda ikke har fått noen utgivelsesdato. Så det er bare å følge med og glede seg. En annen ting som skilte dette litt ut var at litt uti konserten dro Erik (vokalisten) fram sin kjære kazoo. Og for de som ikke vet hva en kazoo er, det er en liten fløyte man kan lage morsomme lyder med. Og ikke mer enn en halv slurk øl senere var The Spanish Little Fly å høre.
Mange vet sikkert bedre hva jeg prater om hvis jeg sier introlåta på det mer eller mindre geniale Jazzhjørnet til Kristian Valen. Njaaa.
Er man ute etter dødmetal som slår det hardt i hjerterota, for så og ta et godt grep og vri rundt, da har man oppmøteplikt når Deject spiller.
Og de som ikke tåler en god del psykisk juling, de burde holde seg unna.
Sånn helhetslig sett var dette en vellykket aftenstund. Folk drakk pils og kosa seg. Noen drakk kanskje for mange pils,  og om de koste seg eller ikke får være opp til dem.
Gleder meg til neste gang Deject slår på tromma!