NORDIC fEST – Oslo – Oslo, Sub Scene

NORDIC fEST – Oslo – Oslo, Sub Scene

Bilder av UME.

Nordic Fest.gif

Sotahuuto

Dette var det første bandet som spilte denne kvelden.. Musikken faller godt under metalcore, og svinger rett og slett. Rimelig hardt, raskt tempo og en teknikk som passer bra til dette. De haltet seg litt gjennom et par av de mest tekniske partiene, dog. Utover det må jeg si at musikken var rimelig god. Det var også ganske fett å se et band vræle på finsk! Gøy å se et relativt (for meg) ukjent band med en liten fanbase som virket ganske ihuga der de stod/hoppet. Fikk ikke helt sansen for dedikasjonen av konserten til Gud, men det er nå meg. Kanskje ikke mye annet å forvente på Sub Scene heller. Og til deg som stod foran meg under konserten, selv om det var god plass forover, med det absurd lange håret: neste gang tar jeg med saks!

Forgery 
11d9ed20fbd3e6a9b07ce7113ae65d40.jpg
Disse gutta skal få pokal av meg for å ha en skikkelig grim vokalist. Han så rett og slett slem ut! Musikken var slett ikke verst heller, selv om den ikke nådde helt opp. Thrash av helt grei kvalitet. Trommisen var rett og slett grisegod, og det var i grunn vokalisten/lead-gitaristen og, men jeg ble litt skuffet over runkingen til Dave Murray-lookaliken på andregitar (Ronny Hansen fra Enthral). Han er en legende. Du er ikke. Ansiktsuttrykk som speiler tonene du lirer av deg gjør seg foran flere tusen, ikke 20-30 halv-engasjerte fjortiser (det var fri aldersgrense). Men som sagt! Musikken var slett ikke dårlig. Helt gjennomsnittlig thrash metal, men med et mer teknisk preg og raske takt-skifter jevnlig. For deg som liker den slags, så er det jo verdt å nevne at de jobber med å få utgikk ei skive. 


bfa02144ec0f62e4cba5e7fdcc7724ce.jpgShowdown

Hardcore! Dette er en sjanger jeg er fan av, så for min del var dette høydepunktet for kvelden. Men jeg må si de skuffet litt. Det hele var ganske standard hardcore, dog med varierte riff og ganske drøye trommer, men det var egentlig det. Trommeslageren var en skikkelig rugg, og helt forbannet rask. Teknisk og bra. De var tighte, men jeg skulle gjerne sett litt mer særpreg. Vokalisten når ikke helt den brutaliteten man forventer. Også hadde han shorts. Men det er hardcore, så det må til, vinter eller ei. De har også ei skive ute, som sies å være bedre enn det de leverte live. Kanskje verdt å sjekke ut?