WAKLEVÖREN

WAKLEVÖREN

Rølpebandet WAKLEVÖREN har hatt en ganske fin vår med en rekke mer eller mindre flotte konserter på samvittigheten og en kommende HITS opptreden på gang. Inspirert av en rekke punk, thrash, death og black metal band og i tillegg Vazelina Bilopphøggers, blir dette en herlig blanding.

Bandet ble dannet i 2002 og består i dag av medlemmene Bored (ex Trashcan Darlings) på gitar, Bolt Bergsten (Red Harvest) på vokal og gitar, Gorgon V (ex Fuck You All) på vokal, Bølla Brandt (Red Harvest) på bass og Apollyon 13 (Aura Noir, ex Cadaver) på trommer og vokal. Med tanke på disse konsertene de har vært igjennom og det faktum at de har sluppet sin debut på Neseblod Records, tok jeg litt tak i dette ”hotte” bandet og det er gitarist Bored som er ansvarlig for svarene i dette intervjuet.

 

 

ET – Hvorfor navnet Waklevören?

B – Navnet dukket opp under en biltur for noen år tilbake. Hørte på Hedmarksradioen av alle ting og der dukket ”Dagens ord” Vaklevoren opp. Det falt fort i smak, og med W og ett par tødler så ble vi fornøyd. Vi hadde mange forskjellige engelske navn først, men etter at vi dreit i engelske tekster og ble hel-norskt, så funket dette navnet veldig bra.

 

ET – Dere sier selv at dere er inspirert av old school thrash metal band som Slayer og den typen band. Men hva sier du om jeg sier Ramones da? Det er jo visse likhetstrekk fra Ramones og punk rock bølgen som herjet Europa på slutten av 70 og begynnelsen av 80.

B – Vi er alle punke-fans, og digger alle Ramones. Hvem gjør vel ikke det?!?! Og vi har hentet like mye inspirasjon fra punk og hardcore som fra thrash for å si det sånn. Sikkert derfor det låter så rølpete og jævli som det gjør pr i dag.  De fleste i bandet har jo bakgrunn fra punkeband også.

 

ET – Etter konserten deres på Uffa i Trondheim i år, oppstod det visse gnisninger innad i bandet og etter hva jeg har forstått, var det fare for at bandet skulle oppløses. Hva skjedde og er alt bra nå?

Waklevoren_0206068.jpgB – Jasså? Hehe. Dere skribenter ass 😉 Jo da, det gikk både opp og ned i Trondheim. Ting tok litt av og det kunne endt ille. Man får vel skylde på good old alkohol. Vi begynte vel rundt 09.00 med lesking og entret scenen en eller annen gang på natta. Jeg husker så å si nada. Men etter sigende så gikk riffinga litt fort til tider, så jeg droppa å spille og drakk og skålte med publiken i stede. Kabelen min gikk til helvete også, så det var ikke akkurat min kveld da. Hva de andre gjorde det har jeg ikke peiling på. Men uansett folket var da strålende fornøyde og vi fikk meget bra kritikk tross dette 🙂 Men tja… natten var ennå ung og på nachspielet toppet det seg mildt sagt. Ikke noe leserne trenger å vite noe om. Vi fortsatte likeså godt med kranglingen på flyplassen dagen etterpå og preika ikke stort med hverandre på nokså lenge. Vet ikke om vi var samlet inn til Oslo en gang. Men men… alt er vel nå og vi er tilbake for fullt. Men at dette ikke kommer til å skje igjen, det lover i hvert fall ikke jeg, hehe

 

ET – Dere spilte nede på John Dee under årets Inferno Festival. Hvordan var det?

B – Etter at vi skværet opp og entret scenen der så var alt strålende. Vi spilte fett og det var sinnsykt mye folk. Vi hadde tatt en nokså lang periode hvor vi ikke hadde store kontakten og det var artig samles igjen. Var visst ei fra statene som begynte å grine fordi hun ikke kom seg inn etter at de stengte dørene. Now stupid isn`t that! Etter gigen satt vi og følte at noe var forandret. Vi hadde ingenting å krangle om, alle var fornøyde og følte at alt hadde gått bra. Så vi endte vel opp med å stikke ut av backstagen hver for oss. Vi har blitt kjedelige nå.

 

ET – Dere varmet opp for Grave og Entombed også på samme scene, noen ord om den gigen også.

B – Atter en fet konsert for oss og alt funket som det skulle. Og det å dele scene med Entombed var enormt. Vi er alle blodfans av det bandet og på skiva vår så ønsket vi å tilnærme oss deres lyd. En håpløs oppgave i seg selv, kremt…

Vi krangla faen ikke der heller, så jeg får håpe for vår egen del at noe går skikkelig til helvete på Hole in the sky festivalen. Gode forslag mottas med grasiøse takk!

 

ET – Neste store happening for Waklevören blir vel Hole in the Sky i Bergen, der, der storheter som Morbid Angel, Celtic Frost, Atheist og Destruction skal dele scene med dere. Det blir vel en fin opplevelse for dere også tenker jeg.

B – Det kan jo ikke bli bedre enn nettopp den greia der. Atter en gang er det gamle helter det er snakk om. Vi ble nokså overrasket når de ville ha oss der, siden vi også spilte på Inferno, men ja ja. Vi skal prøve å få øvd inn ett par nye låter vi kan presentere der også. Så får vi se hva som skjer 🙂

 

Waklevoren_02060619.jpgET – Litt over til musikken til Waklevören. Hva skrives det mest om på det lyriske planet og hvem av dere står for den delen?

B – Det er vokalisten vår Kenneth som til nå har bidratt med tekstene, med unntak av Vandring over lik som Jimmy skrev teksten til. På neste skive har jeg skrevet en av tekstene og Thomas fabler om at han har en på gang han også, hehe. Men hva Kenneth skriver om? Tja, det er vel det gode gamle hatet mot kristendommen som preger flere av tekstene, og så ”synger” han mye om duster og jævla idioter. Vi snakker poesi basert på reinspikka bomber og granater.

 

ET – Hva med musikken; hvem gjør hva og hvordan oppstår musikken?

B – Her bidrar alle. I begynnelsen sto vel jeg for de fleste riffene, siden Ole brukte sine i Aura Noir, og Thomas og Jimmy sitt i Red Harvest. Men nå kjører alle på siden Wæklis-riffene er langt fra stilen til de nevnte bandene.

 

ET – Dere har etter hva jeg har forstått, kun en demo på samvittigheten så langt. Kommer det noen offisiell utgivelse fra Waklevören snart og hvordan er det på platekontraktplanet; noen hemmeligheter der som du vil røpe?

B – Brutal Agenda er utgitt på Neseblod Records, og det er der vi ønsker å være. Tilbud har dukket opp, men ikke noe av interesse. Vi stortrives med Neseblod og å signe oss på en drittdeal bare for å ha gjort det, det har man brent seg på før. Litt lærdom har man skaffet seg opp igjennom årene.

 

ET – Vil det bli noen radikale forskjeller på musikken på det kommende materialet kontra det dere har gitt ut?

B – Nope og nix. Vi skal gi ut nøyaktig den samme skiva med samme låter osv. Eneste forskjellen er at den kommer på kassett. Hehe. Neida, tror nok vi kjører på med samme stilen. Vi er ikke ett band i den alt for store utviklingen og ønsker ikke å være det heller. Vi startet med en viss ide om hvordan dette skulle bli, og dit kom vi.

 

ET – Hjemmeside skal være under construction, som det så fint heter. Vil det bli en helt plain hjemmeside med info om bandet, bilder og lydfiler i tillegg til det vanlige stoffet man finner på slike hjemmesider, eller vil det komme noen overraskelser for fansen som du vil røpe for oss her og nå?

B – Vi er jævli treige når det kommer til den derre siden. Ingen av oss er noen kløppere på data, og vi er en gjeng med tiltaksløse gamle alkiser, men den kommer. Så hvis noen leser dette og vil bidra med hjelp så skriv til oss på Myspace eller noe sånt 🙂 Dere får ikke ei jævla krone, men Bamsefar Jimmy kan gi deg/dere en klem eller noe sånt…

 

ET – For tiden foregår fotball VM i Tyskland; er du en ihugga TV slave under sendingene, eller gir du blanke faan i hva som foregår på skjermen? I tilfelle du følger med; hvem tror du vinner VM denne gangen?

Waklevoren_0206062.jpgB – Jeg gir nok som du sier blanke faen. Spurte noen herom dagen om hvordan det gikk med Norge der, bare for å virke tilstede under en samtale. Det ble møtt med stor latter. Men hvis Ghana er med så heier jeg på dem. Er de med mon tro?!?!? Ghana er med ja, så den var du heldig med. Om de går videre fra puljespillet, er vel en annen sak

 

ET – For å fortsette litt i fotballens verden til slutt; jeg hørte under en fotballsending at kommentatoren sa at keeperen fistet (han sa ikke fislet, men fistet) ballen over målet. Hva legger du i et sånt uttrykk, og hvordan i helvete får man til det, hehe?

B – HA HA, beste spørsmålet jeg har fått på lenge. Det uttrykket forbinder jeg kun med en ting, og det er noe jeg ikke har erfaring med. Men siden det nevnes og du krever svar. Man fører vel da neven inn der sola aldri skinner, bruker masse olje, vrikker og vrir seg litt i smerte og føler en viss form for nytelse. Der skal du sitte med neven i rassen til du faktisk tar deg selv i dette og innser at du aldri vil ha ett naturlig forhold til hånden din igjen…

Eller det var kanskje ikke dette svaret du var ute etter?

Nja, det var nå mer det med ballen jeg tenkte på da, men takk for innføringen, hehe.