SHE SAID DESTROY – Jo flere gitarister, jo ekstremere musikk

SHE SAID DESTROY – Jo flere gitarister, jo ekstremere musikk

Hole In The Sky skal til å sparke løs, SSD har landet oppvarmings jobber for Celtic Frost og Cryptopsy. Fremtiden ser lys ut, eller gjør den det? Pizza og pils fikk guttene til å løsne på tungebåndene.

 

ET – Deres opptreden i kveld kan ses på som en avskjedskonsert for Snorre, tre år i Liverpool? fortell.

SNORRE – Jeg synes det er kjipt å stikke fra bandet, men jeg har lyst på en utdannelse og å fortsette med musikk. Nå har jeg kommet inn på skole og kommer til å bli med i SSD fremover så da har jeg fått både i pose og i sekk, så får tiden vise hvordan det vil fungere.

 

ET – Leste på bloggen deres på myspace at Rodriguez tar over livebiten og alt har begynt å bidra med materiale til bandet, men at Snorre skal ta seg av studiodelen. Er SSD nå et band med fem medlemmer?

ANDERS – Definitivt. Når Snorre kan være med kommer vi til å kjøre med tre gitarer, noe som vil gi oss større rom for å eksperimentere, og det ser vi frem til. Er det noe vi liker når vi lager musikk så er det å slippe å måtte holde oss innen sjangergrenser.

 

ET – Hvordan har tilbakemeldingen på Time Like Vines vært?

ANDERS – Vi har mottatt veldig mye bra respons fra utlandet. Stort sett bra i de fleste land. I England har de virkelig tatt godt imot oss. Mye på grunn av labelen, Candlelight er en engelsk label og det er enklere for dem å strekke seg mot hjemmepublikum. England er den plassen vi har holdt flest konserter ved siden av Norge, og det ser ut til at vi kommer til å fortsette å spille mye der i fremtiden.

 

ET – Hvis vi ser bort ifra Norge og England, er dere fornøyd med støtten og promoteringen dere har fått så langt?

SSD_2.jpgANDERS – Ja, vi er ganske fornøyd. Vi ser jo at enkelte ting kunne vært gjort bedre, og de er helt klart best på hjemmemarkedet. Candlelight har satt i gang en stor offensiv det siste ett og ett halvt året og signer mange band, de tar inn mye på lisens og favner over et bredt spekter av metal nå. Det skal bli interessant å se om de klarer å holde tungen rett i munnen. Det er helt klart viktig for oss at bandet og skiva blir aktivt promotert også utenfor Storbritannia. De har et stort distrubisjonsnettverk internasjonalt, men vi holder ikke rede på hvordan de gjør jobben sin, fordi det er et marked som vi ikke kjenner. Det blir litt vanskelig å svare på det før vi eventuelt sitter med noen salgstall.

 

ET – Du sier salgstall og da lurer jeg på hvor fornøyd dere er med de på Time Like Vines?

ANDERS – Nå har jeg ikke sett på de siden i mai, men jeg var ganske fornøyd da. På det tidspunktet hadde vi bare spillt to konserter i utlandet i vår karriere, men likevel solgt ca 1100 skiver i Europa, noe jeg mente ikke var så ille. Selgstall kan ikke samenlignes med hva de var på midten av nittitallet og en indielabel er som oftest fornøyd med en nysigning hvis den selger 2500- 3000 skiver av debutten sin, så det er forsiktige tall vi snakker om. 1100 skiver på en måned var en god start.

SNORRE – Jeg synes i alle fall det er bra med tanke på at vi ikke hadde turnert noe for å promotere skiven på det tidspunktet.

ANDERS – Vi har alltid booket våre egne konserter, men nå ser vi våre begrensninger siden det blir flere og flere konserter, vi har rett og slett ikke tid til å ta oss av den delen og er nå på jakt etter en bookingagent. Både for å kunne sette sammen turneer raskere og for å kunne spille hyppigere. Målet nå er å komme så mye som mulig ut på veien.

 

ET – Blir det tid til overs for å skrive nytt materiale?

SSD_1.jpgANDERS – Det gjør jo det. Nå har vi jo ett medlem som ikke er med og turnerer en gang.

SNORRE – Jeg har laget en del matriale etter at vi spillte inn Time… som jeg har begynnt å servere til de andre nå, så jeg tror ikke det skal være noe problem. Jeg har en del liggende, Anders har også mye pluss at Rodriguez også skriver, så nå er vi tross alt tre stykker som lager låter.

ANDERS – Vi er godt igang med den biten så det er ikke helt utenkelig med en ny skive tidlig i 2008.

 

ET – Har dere bestemt dere for studio på neste skive også?

ANDERS – Vi får se om det blir samme lokaler. Vi kommer til å bruke Marius Strand som sist, men spørsmålet er om han rekker å etablere seg i nye lokaler til den tid.

SNORRE – For det første er han veldig flink, men han er også enkel å samarbeide med og god til å gi oss den lyden vi vil ha. Han overkjører ingen slik som jeg har følelsen av at mange andre produsenter gjør. Skal du sitte i studio så lenge er det viktig å ha noen som er enkel å jobbe med og som pusher deg.

 

ET – Hva holder så fremtiden for SSD?

ANDERS – Det blir veldig back to basic; turnere, skrive låter og øve. Forberede neste skive som tidligst blir spilt inn til høsten neste år. Hva mer kan et band gjøre?