ANTI CHRISTIAN – Trommeinstruktør som 14 åring

ANTI CHRISTIAN – Trommeinstruktør som 14 åring

Fjerdemann ut i denne serien om trommeslagere er Christian Svendsen. For mange er han bedre kjent som Anti-Christian. Vi snakker her om en kar som spiller i mange forskjellige sjangere, som sleden øver, er kjent som en riktig moroklump og noen av bandene hans i dag er The Cumshots, Grimfist og Tsjuder.

 

Blast Beast - Anti 1.jpgET – Når begynte du å spille trommer?

Christian – Da jeg var 8 år og fikk stikker og pad av fatter. Så fulgte den uunngåelige korpskarrieren. Da jeg var 14 ble jeg trommeinstruktør for korpset.

 

ET – Hvorfor begynte du med trommer?

Christian – Jeg er oppvokst med å sitte på fanget til trommisen til fatter’n som spilte i Terje Dyruds orkester. Så da var alt egentlig planlagt fra begynnelsen av.

 

ET – Hvor gammel var du da du fikk dine første trommer/trommesett?

Christian- Jeg fikk et Remo juniorsett da jeg var 9 år og et par år etter fikk jeg noe som ligner på Arbiter flats, før jeg kjøpte mitt første trommesett da jeg var 14 for penger jeg tjente som avisbud på Bestum. Det var et Remo mastertouch som var kjempekult, hvitt med 20-basstromme, 10, 12, 14 og 15-tommer. Var meget stolt da det kom i hus.

 

ET – Hvor ofte øver du?

Christian – Alt for lite! Har ikke øvd ordentlig alene på 10 år, det blir stort sett bare bandøvinger nå.

 

Blast Beast - Anti 2.jpgET – Hvem så du mest opp til som ung trommeslager og hvem er det nå i dag?

Christian – Som ung var det trommiser som Vinnie Paul, Charlie Benante, Vinnie Colaiuta, Terry Bossio og Randy Castillo. Er fan av dem nå også, men som trommenerd var man på klinikk med Virgil Donati for litt inspirasjon. Og det fikk man, samtidig som man skjønte man har øvd alt for lite. Dobbeslagsvirvel på basstromma. Herregud!

 

ET – Hva slags utstyr bruker du? Hvilket utstyr er i dine ører det beste?

Christian – Jeg er så heldig at jeg har fått det beste: Endorsement med Pearl og Sabian. Cumshots-settet mitt består av et MMX-sett med en 22 basstromme, 12-tom og 16 og 18 gulvtommer, cymbalene jeg bruker er en 22 Legacy Ride, 14 AA Rockhats, 18 AAX Explosioncrash og 18 AAX metalcrash. I Gothminister, Tsjuder og Grimfist har jeg flere cymbaler i tillegg, som en 19 Paragon China, en AAX 20 China, en 20 Legacy O-Zone Ride og en 21 Signatur Lunar Ride. Og selvfølgelig en basstromme og en 10-tom ekstra, hehe.

 

Blast Beast - Anti 3.jpgET – Hva er den viktigste egenskapen man må inneha for å lykkes som trommeslager?

Christian – Å være hyggelig. Men det hjelper å kjefte og smelle litt også. Men seriøst, time og groove er det viktigste. Også hjelper det selvfølgelig med teknikk, utholdenhet, man må kunne gjennomføre et show med samme energi hele veien. Fleksibilitet er et nøkkelord, det er lurt å ha kunnskap om de fleste sjangere for da får man en mer interessant spillestil.

 

ET – Har du noensinne spilt en trommesolo på konsert?

Christian – Hæhæ, jepp. Det har blitt noen fordi vi har hatt det som fast innslag i Cumshots-showene nå og da de siste 7 åra. Men det har liksom ikke utviklet seg og har vært det samme hele veien. Det er bare for å tøffe seg, i og med at publikum stort sett ikke bryr seg om teknikk og er apefulle. Det er mest for å trikse og showe for kidsa.

 

ET – Hvis du ikke hadde blitt trommeslager, hva er det mest sannsynlige du hadde blitt?

Christian – Bassist eller ingeniør

 

ET – Trener du mye utenom øvinger? Jeg tenker da mer på det fysiske.

Christian – Hæ?

 

Blast Beast - Anti 4.jpgET – Har du noen spesielle ritualer du må igjennom før du går på scenen før en gig?

Christian – Siden jeg har kronisk senebetennelse i begge armer er det viktig med oppvarming før konsert og i studio. Jeg spiller på sofaer og andre ting, og irriterer de andre i rommet. Også tar jeg push-ups for å få i gang blodpumpa, og topper jeg det med en tequila.

 

ET – Hvilke utgivelser har du vært med på? (Band, tittel, utgivelsesår)

Christian –

The Cumshots: Last Sons of Evil (2001), Norwegian Jesus (2003), Just Quit Trying (2006), Øl (singel 2005), og en 7 – tommer (2001), To Hell We’ll Be Damned (DVD, kommer 2006)

Tsjuder: Kill For Satan (2000), Demonic Possession (2002) , Desert Northern Hell (2004), Norwegian Apocalypse (DVD, kommer oktober 2006)

Black Comedy: Synthesis (2002)

Sturmgeist: Über (2006)

Krohn&co: Fordi du fortjener det (2002)

Bigmuff68: Swing Metal (2003)

Grimfist: 10 Steps to Hell (2005)

Gothminister: Empire of Dark Salvation (2005)

Også har det blitt noen demoer og samle-cd-er, men de har jeg ingen oversikt over.

 

ET – Som avslutning skal du få lov til å utfordre nestemann i denne serien om trommeslagere. Velg en trommis og forklar hvorfor han fortjener (!) det?

Christian – Dere kan prøve Tommy Lee først, siden han spiller så jævla fett. Hvis det blir for vanskelig for dere, eller poenget var å snakke med noen i det norske metalmiljøet, kan dere snakke med Truls Haugen i Insense og Cirkus Maximus. Han er en utrolig dyktig fyr, et naturtalent fra hælvete og Norges svar på Mike Portnoy, All hail!

 

 

 

Tommy Lee ble en smule vanskelig å få tak i så da tar vi Truls istedet for. Vi takker Anti-Christian for hans bidrag og blaster videre……