NULL$KATTE$NYLTERNE – Eventyret begynner

NULL$KATTE$NYLTERNE – Eventyret begynner

På Blæst viser de VM på storskjerm, og med Italia – Ukraina som konkuranse måtte jeg pent finne meg i å vente og drikke øl mens $nylterne så fotball. Etter kampen ble det tid til noen raske spørsmål om den nye skiva mens Eirik, Tom, Torkil og Daniel løp frem og tilbake og gjorde seg klar til å spille. Utdrag av samtalen følger:

 

 

ET: Debuten deres er et veldig bra album som treffer flere grupper fra UFFA-punkere til pop-rockere. Hvordan er dere fornøyd med oppfølgeren?

EIRIK: Veldig fornøyd. Vi har jo gjort akkurat det samme som før, bare på en litt annen måte. He he he.

DANIEL:Vi er mye mer fornøyd med denne enn den forrige.

ET: Produksjonsmessig eller låtmessig?

DANIEL: Den forrige plata var mer gjort i en håndvenning, vi spilte inn låter som vi hadde spilt mye live før, nå gikk vi inn og laget alt nytt fra scratch. Det ble litt mer kreativt, vi tenkte vel ikke så mye på at vi skulle spille det live når vi laget albumet, hadde ikke noe fokus på at dette skulle være allsangfaktor.

EIRIK: Det forrige albumet var vel egentlig at vi gikk i studio og spilte inn et livesett på to dager, la på vokal og var ferdige. Denne gangen brukte vi en uke, selv om det egentlig bare var tre dager med alle problemene vi fikk. Vi satt i en hytte oppi Stuggudalen og drakk oss fulle på kveldene og var kreative, så spilte vi det inn på dagtid. Det funket bra for oss.

TORKIL: Det er litt mer gjennomarbeidet rent tekstmessig. Tekstene på den forrige skiva ble jo skrevet for en god del år siden.

 

ET: Barbara begynner vel å dra på årene nå?

DANIEL Nja, tidlig nitti er det vel.

ET: Det merkes at det er en gammel låt ja

Nullskattesnylterne_2.jpgEIRIK: Den første kassetten kom ut i -93 var det vel? Og vi har tatt med ei låt som var på den kassetten og fornyet den litt.

TOM: -92 tror jeg faktisk.

DANIEL: En liten hyllest til det gode gamle.

EIRIK: Vi følte vi måtte ta med den siden den var så tøff. Så vi har med litt fra hele karrieren he he he.

 

ET: Det blir vel ganske tettpakket med liveshows for dere nå i kjølvann av plateslippet?

TOM: Det blir nok litt ja. Vi har konsert nesten hver helg i juli og august. Oslo i morgen og en tur i august, og en tur innom Sverige og Danmark på festivaler.

 

ET: Noen planer om å ta Blitz-ruta igjen med det første? BeNeLux, Tyskland, Spania og Frankrike? Husker en veldig bra reportasje fra et par år tilbake i fredagsbilaget til Dagbladet om NULL$KATTE$NYLTERNE på tur.

TOM: Det blir kanskje, vet ikke hvor langt det er kommet enda jeg men vi har fått en forespørsel om å spille på EM i wakeboard i Berlin. Det er en ganske stor greie så den hadde det vært greit og fått.

TORKIL: Det var vel både Tyskland og Spania vi hadde reisebrev fra den gangen.

 

ET: Gode gamle Åge Aleksandersen har jo ved en rekke anledninger blitt sitert på at hvis han var ung i dag, hadde NULL$KATTE$NYLTERNE vært bandet han ville spilt i, er det snakk om et samarbeid?

TOM: Han har uttalt seg i diverse aviser om at han liker oss veldig godt ja.

EIRIK: Joda, vi har drevet og hatt litt samarbeid i det små og snakket mye med han om å ha et par konserter der han er med på mer enn bare en låt, kanskje vi spiller noen låter fra hans karriere der han tar vokalen innimellom våre egne låter. Det var nesten så det gikk i orden for to år siden.

TOM: Men Åge har jo nok å holde på med, innspillinger og turne og vi gikk i studio selv så det ble ikke noe den gang. Men det er jo klart vi har det i bakhodet hele tiden. Vi har veldig lyst til å gjøre det, og Åge har jo uttalt at han har lyst til å gjøre det også så vi får håpe det blir. Det hadde vært jævlig gøy!

 

ET: Og det skader vel ikke akkurat ryktet deres å ha med en medgjørlig, trivelig og godt profilert person som Åge på laget. Men hva er planene fremover etter promoturen?

Nullskattesnylterne_3.jpgTOM: Målet må være å få ut en skive igjen neste år.

EIRIK: Vi skal ha en liten pause til høsten nå før det skjer noe mer. Torkil skal ut og reise litt.

TORKIL: Jeg skal surfe litt og slikt. Prøve å lære meg å surfe i alle fall, det er jo litt punk er det ikke? He he he. Målet med reisa er vel å frese fra meg litt nå, det kan jo hende at vi etterpå må begynne å turnere litt heftigere hvis dette tar av. Fortsetter vi i det sporet vi er nå og bare har det gøy så tror jeg neste plate blir enda litt bedre, og den etter det igjen enda bedre og da har vi gått den lange veien i stedet for å få det over natta og da vet vi hva vi holder på med til slutt.

 

ET: Det er jo nå med andreskiva at eventyret virkelig skal begynne for NULL$KATTE$NYLTERNE.

TOM: Ja, som sagt var forige skive et liveset vi spilte inn i full fart og vi fikk ikke tid til å komme på noe mer kreativt enn bare å få den ut.

EIRIK: Det som er problemet er at vi må ha tid til å drikke oss fulle sammen for virkelig å komme inn i det og det fikk vi ikke tid til sist. He he he.

TOM: Men det fikk vi tid til nå. He he he.

DANIEL: Det er faktisk slik det fungerer for oss, det høres sikkert harry ut.

EIRIK: Jeg har aldri vært borti noe lignende med noe annet band.

DANIEL:Tekstene er mye mer gjennomført denne gangen, vi tenkte litt mer over hva vi skulle skrive før vi fikk det ned på papir. Det skal jo være lettfattelig, men vi måtte finne en mellomting, gikk litt for fort sist.

 

ET: Men det er fortsatt snakk om ekte festmusikk dere leverer vel?

EIRIK: Joda. Akkurat det samme, bare litt annerledes. Litt bedre.

TOM: Det høres på nyplata at det er oss enda.

EIRIK: Vi har ikke gått drastisk til verks.

DANIEL: Blir gøy å se nå om det er noen der ute som liker det.

EIRIK: Vi har allerede fått god anmeldelse fra Adressavisen.

 

ET: At noen liker plata er vel ikke noe problem, men god promotering hjelper også på.

Nullskattesnylterne_1.jpgEIRIK: Klart det, og denne gangen har vi god distrubisjon på skiva, håper de også gjør en god jobb.

TOM: Vi skal gjøre alt vi kan i alle fall.

EIRIK: Vi gir oss aldri uansett!

DANIEL: Det blir jævlig spennende å se om folk liker dette. Ikke bare de som har likt oss før, men prøve å kapre noen nye fans. Vi får sett litt i kveld da.

 

 

I bakgrunnen høres det at FEET-PUNK gjør seg klar til å gå på scenen og denne tørste karen må komme seg på plass foran scenen mens de andre må gjøre seg klare til spilling og dermed blir det en brå slutt for denne samtalen.