RAMMSUND – Oslo – Oslo, Cafè Fiasco

RAMMSUND – Oslo – Oslo, Cafè Fiasco

Dette bandet har funnet ut at Rammstein gjør seg best på nynorsk. Dessverre har bandet vært ukjent for meg, frem til denne dag. Man fikk høre at de er jævlig bra live, så da måtte man selvfølgelig gripe sjansen. Rammstein er tross alt et band man har lånt øret til mang en gang.
Konserten var annonsert til å begynne klokken 2200. Men klokken ble 2330 før bandet gikk på scenen. Det ble med andre ord god tid til å leske strupen før showet ble dratt i gang.

Allerede før første låt var det hektisk aktivitet ved miksepulten, og denne fortsatte til godt ut i andre låt. Lyden var med andre ord ikke av særlig god kvalitet under disse låtene. Og dette så også ut til å plage bandet. De hørte tydeligvis ikke mye i monitorene sine. Men når lyden kom på plass, så dro gutta ordentlig i gang.
Grunnen til lydproblemene var at en lydsjekk ikke hadde vært gjennomført. Cafe Fiasco er tross alt en kafe, med åpningstid fra tidlig på morgenen. Derfor kunne ikke en bråkete lydsjekk gjennomføres. Det fikk holde at de var sikker på at det faktisk var lyd i instrumentene…
Rammsund II.jpg
Men som sagt: Når lyden ble bra, så ble alt bra. Og lyden ble virkelig bra etterhvert!
Vokalisten var vel ikke helt stødig i sin nynorsk når han skulle prate med publikum, men han hadde et godt grep på showet. Han unnskyldte lyden på følgende måte: "Det skal ikkje høyrast ut som englar heller…" Vokalisten har en utmerket stemme. Og musikalsk sitter det som faen. Det låter tight, og gutta er tydeligvis dyktige musikere.
Sceneshowet var også av klasse. Vokalisten svelget unna dildoer, og det eneste man savnet var pyroen, men det kunne fort blitt for mye inne i det lille lokalet. Bandet hadde også fortjent større oppmøte. Det var inne ca femti personer under konserten, men det var god plass til flere. Men de som var der fikk en bra opplevelse, og det ble taktfast ropt på "meire" når gutta gikk av scenen.
Alt i alt er bandet noe som kan anbefales å låne øret til. Musikalsk sitter det som bare helvete, og totalpakken er bra. Håper med andre ord på større oppmøte ved neste anledning!  

Her er settet som ble spilt:

Hjartesorg
Bensin
Te Quiero
Du har
Du duftar
Gift deg
Eg vil
Hjartet brenn
Mutter`n
Lemmen
Engel
Sola
Ikkje lyst
Opne eld