ERIK WROLDSEN – Hadde restriksjoner på 1 time om dagen

ERIK WROLDSEN – Hadde restriksjoner på 1 time om dagen

Nestemann ute i vår trommis serie, er Erik Wroldsen fra Red Harvest. Erik tok over trommene etter vårt forrige intervjuobjekt Cato Bekkevold, og har på ingen måte gjort seg bort i et av verdens beste og hardeste industrielle metal band. Han startet med trommer i ganske ung alder og var med i et av de mest lovende thrash bandene veldig tidlig på nittitallet kalt Decadence. Et band som ble mer kjent utenfor Oslos grenser takket været bootleg TV som gikk på skjermen etter at TV Norge var ferdig med sine sendinger. Men nå er det Red Harvest som er bandet hans og her kan du lese litt om Eriks trommehistorie.

ET – Når begynte du å spille trommer?
Blast Beast - Erik 1.jpgErik: Jeg begynte som mange andre min musikalske karriere i noe så utøft som korps.
Kom stolt som en hane hjem med nye Vic firth Bolero-stikker og en jævlig bråkete Premier skarptromme. Fatter’n holdt på å rive av seg det lille håret han hadde igjen. Husker jeg fikk restriksjoner på én time om dagen på tromma, noe som resulterte i at jeg slo i stykker omtrent alt som var av møbler på gutterommet. Senere fant jeg ut at det sto et eldgammelt hvit Sonor fem trommers sett kjelleren på skolen som jeg fikk tilgang til, så det ble tilbrakt mer tid der en hjemme. Noe familien sikkert satte pris på.

ET – Hvorfor begynte du med trommer?
Erik: Fatter’n er gitarist med stor sans for The Shadows. Han tok med meg og broder’n på flere konserter. Det var når jeg så trommesoloen til Brian Bennett for første gang at jeg bestemte meg for at trommer var tingen. Var faktisk å så avskjedsturneen til The Shadows i tro tradisjon tidligere i år. METALL!

ET – Hvor gammel var du da du fikk dine første trommer/trommesett?
Erik: Jeg var vel 14 år da jeg fikk mitt første trommesett. Et svart fem trommers Remo Encore. Etter hvert ble det jo essensielt med doble basser, så da tok jeg på meg en vannvittig sommerjobb…. Jeg skrapte og malte 300 meter stakittgjerde på Fettsund. Dette var jo et evighetsprosjekt, så jeg husker jeg måtte be et par av gutta fra Decadence om hjelp til å avslutte helvete! Det var jo tross alt i deres interesse også. Det blei jo til slutt penger til en ny basstromme, en 14” tam og noen cymbaler.
Det må jo nevnes at dette Remo-settet har holdt ut hos meg helt til for to år siden. Jeg tror ikke det fantes noe igjen av originale Remo hardware, men trommene holdt mål. Byttet eier har de også.

ET – Hvor ofte øver du?
Erik: To til tre ganger i uka. Vi har nok blitt litt perioderøvere i Harvest. Vi jobber som regel mot turneer og innspillinger. Etter turneer er det ikke helt uvanlig at vi går hvert til vårt og tar noen uker pause. Det må vi kunne unne oss nå. Tar ikke mange minuttene i lokalet før det sitter som en kule igjen. Gamle travere vettu!

ET – Hvem så du mest opp til som ung trommeslager og hvem er det nå i dag?
Blast Beast - Erik 3.jpgErik: Jeg må si som Bekkis at det begynte med Kiss og Peter Criss som var den første store helten!
Men det jeg har sett opp til og studert mange!
Clive Burr, Nicko McBrain, Lars Ulrich, Jurgen "Ventor" Reil, Dave Lombardo, Igor Cavalera, Sean Reinert, Mike Portnoy, Thomas Haake, Mikkey Dee og Snowy Shaw er et knippe av mange jeg har latt meg inspirere av. Jeg tror faktisk ikke det har forandret seg noe særlig med årene heller. Bortsett fra Peter Criss og Ulrich. Hehe.
Av norske trommiser fra ungdommen kan jeg nevne Ragnar Westin i Equinox, Jørn Jamissen i Artch, Hr Cato Bekkevold i det litt ukjente bandet Red Harvest, Jan Axel Blomberg og en ung Gylve ”Fenris” Nagel.

ET – Hva slags utstyr bruker du? Hvilket utstyr er i dine ører det beste?
Erik: Jeg har vel endelig fått meg det utstyret som passer meg best. Jeg har et Pearl Masters Custom MMX i Sunrise Fade finish. 2x 22×18” Bass. 10×9”.12×9”, 13×9” 16×16 Floor. Skarpen er en Masters Custom MMX 13×4" Limited Edition.
Av cymbaler er det Zildjian som er førstevalget. Det er vel kun ride og en liten bell som ikke er av det fabrikatet. Har veldig sansen for Z Custom og Oriental serien! Alt er fordelt utover et Pearl Icon Rack. Jeg bruker Axis pedaler med Puresound Speedball Beaters. Valget av stikker har endt på B-stick i størrelse 5A. Så kommer vi til det gutta på Screamboardet er så jævlig opptatt av. Elektronikk! Ja! Jeg bruker triggere!!!  Modulen jeg bruker er en Alesis DM PRO. Triggere er fra Roland. Lydene er det jaggu Neil Kernon som har lagd.

ET – Hva er den viktigste egenskapen man må inneha for å lykkes som trommeslager?
Erik: Tja? Det er en del faktorer som spiller inn her. Rytmesans og musikalitet er jo greit å ha i kofferten. Etter det er det vilje og utholdenhet til å terpe og øve mye. Kunne tåle mye slit og vannblemmer, for det blir det en del av. Kontroll og systematikk er viktig! Det er trommisen som styrer båten!

ET – Har du noensinne spilt en trommesolo på konsert?
Erik: Nei, det har jeg tilgode. Det nærmeste er vel en påtvunget Harvest- jam i Danmark da synthen forsvant  grunnet tekniske problemer.

ET – Hvis du ikke hadde blitt trommeslager, hva er det mest sannsynlige du hadde blitt?
Erik: Rastløs og sint!

Blast Beast - Erik 2.jpgET – Trener du mye utenom øvinger? Jeg tenker da mer på det fysiske.
Erik: Er ikke mye på SATS nei. Jeg liker og ta noen lange turer i skauen rundt Oslo, men sørger for å belønne meg med en kald en, på den lokale kneipa med tilhørende trening av pubmuskelen.

ET – Har du noen spesielle ritualer du må igjennom før du går på scenen før en gig?
Erik: Det er ikke mye lukting på lokal jord og Yoga for min del nei, men bruker om mulig rundt en time på oppvarming.

ET – Hvilke utgivelser har du vært med på? (Band, tittel, utgivelsesår)
Erik:
DECADENCE: DECADENCE (Demo) – 1990
DECADENCE: GUNSLINGER (Demo) – 1991
DECADENCE: DANCING ON THE EDGE OF DAWN     (Demo) – 1992
TRIVIAL ACT: A GATHERING… of 8 Norwegian Prog. Metal Bands – 1995
TRIVIAL ACT: MINDSCAPE – 1997
RED HARVEST: NEWRAGE WORLD MUSIC – 1998
RED HARVEST: COLD DARK MATTER – 2000
RED HARVEST: NEW WORLD RAGE MUSIC – 2001
RED HARVEST: SICK TRANSIT GLORIA MUNDI – 2002
RED HARVEST: INTERNAL PUNISHMENT PROGRAMS – 2004
+
A NORWEGIAN TRIBUTE TO THE RAMONES (1 Låt) – 2005
RED HARVEST: HARVEST BLOODY HARVEST (DVD) 18. september – 2006

ET – Som avslutning skal du få lov til å utfordre nestemann i denne serien om trommeslagere. Velg en trommis og forklar hvorfor han fortjener (!) det?
Erik: Da sender jeg pinnen videre til Christian ”Bartender” Svendsen! Ekstremt allsidig og stødig trommis som spiller alt fra Swing Metal til Black Metal med autoritet og groove!

 

Der takker vi Erik for hans svar og ønsker han lykke til videre; ikke minst på den nært forestående turneen der Red Harvest skal spille sammen med Grimfist og Susperia. Møt opp på Amplifier i Oslo 7. oktober og opplev Erik live sammen med også nestemann ute i vår serie på trommeslagere: Anti – Christian.