ALLFADER

ALLFADER

ET: Allfader har vi ikke vært borti tidligere her på Terror, men dette gjør jeg noe med nå. I fjor spilte bandet inn en fullengder i Danmark og tidligere i år signet de en avtale med Osmose Productions. Bandets historie skriver seg tilbake til 2001, men videre kan kanskje bandet selv få forklare. Folkens, historietime!

A: Litt kort fortalt startet Allfader som et tomannsband som gradvis har plukket opp medlemmer og gått fra å være en duo med trommemaskin i ryggen til å bli et komplett liveband. Etter den første demoen vår ble vi signet til britiske Rage Of Achilles etter at de fant noen låter av oss på nettet. Gjennom dem ga vi ut MCDen "From The Darkest Star" i 2002 og skulle etter planen gi ut en fullengder året etter. Vi lagde en demo med nye låter som vi sendte selskapet men de, jeg siterer: "likte ikke den nye retningen i musikken" – så kontrakten ble anullert med vårt samtykke. De hadde uansett presentert et latterlig lite studiobudsjett for oss og bruddet med dem er sannsynligvis noe av det beste som kunne skjedd. Forøvrig gikk selskapet konk kort tid etter. Vi brukte tiden etter det på å lage en demo til og så skrive låter for et album. Vi booket oss inn i Hansen Studios, betalte alt av egen lomme og satset på å pushe albumet som et ferdig produkt til plateselskaper. Tiden etter innspillingen i fjor vår tok vi det ganske med ro, sendte plater til øst og vest og håpet at noen ville fatte interesse. I November fikk vi beskjed om at vi fikk spille på by:Larm 2006, og et par uker senere ringte Osmose og var veldig, veldig positive. Både by:Larm-gigen og dealen med Osmose var et direkte resultat av at vi sto på, satset masse tid og penger, og spilte inn et album vi er svært fornøyde med.

 

ET: Dere signet altså en avtale med Osmose tidligere i år, det følte sikkert ikke værst? Lå det mye forhandlinger eller sa dere ja takk med en gang? Er det satt noen dato på når skiva kommer?

A: Ja, det var veldig godt å få en platekontrakt igjen etter noen år i brakk. Vi forhandlet en måneds tid før vi endelig skrev under i slutten av Januar, rett før by:Larm. 'At Least We Will Die Together' kommer ut i begynnelsen av September.

 

ET: Dere har jo også en MCD (som du kanskje har nevnt) bak dere på Rage Of Achilles, hvilke tanker har dere om den pr. i dag? Hvordan opplevde dere tiden på det selskapet?

allfader.jpgA: Den MCDen er egentlig en samling med demoer med et bra platecover. Når jeg ser tilbake på det kunne vi kanskje ventet med å gi ut noe som helst til vi var klare med et skikkelig album, men det er et bra dokument på hva vi var i starten og hvordan vi hørtes ut på den tiden. Rage Of Achilles var et enmannsforetak som hadde tatt seg vann over hodet. Vi har aldri sett noen penger fra dem, og kommunikasjonen ble holdt på et nivå som var akkurat nok til å få gitt ut MCDen.

 

ET: Dere valgte å spille inn skiva som kommer på Osmose (At Least We Will Die Together) i noe som kalles Hansen studio i Danmark, hvorfor akkurat der? Hvordan foregikk den seansen og hvilke tanker har dere gjort dere opp om det nå i ettertid?

A: Finn, som er gitarist i Allfader, er dansk og har tidligere spilt i Panzerchrist. Gjennom Panzerchrist ble han kjent med Jacob Hansen, som på den tiden spilte i Invocator og nå er medlem av Beyond Twilight og Anubis Gate. Han driver Hansen Studios, og vi fikk en veldig bra deal for to ukers studiotid. Det faktum at alt som kommer ut av Hansen Studios har sinnsykt fet produksjon gjorde det til en no-brainer – vi ville dit. Vi kunne ha gjort det i mer nærliggende omgivelser, men vi ville ta et avbrekk fra vårt sedvanlige liv og holde jobb, unger og alt annet litt på avstand så vi kunne fokusere hundre prosent på å lage et bra album. Tiden i studio der nede var fantastisk, både på det musikalske og det sosiale plan. Vi hadde det jævlig kult og vi fikk et resultat som gikk over all forventning. Jacob er en mesterlig produsent og utrolig god til å knotte frem fet lyd.

 

ET: Nå har jeg selv aldri hørt en strofe av Allfader, hvordan vil du beskrive musikken dere fremfører? Hvordan tror du mottakelsen av skiva vil bli? Hva kan folk forvente seg?

Allfader_2.jpgA: Vi spiller ekstrem metal. Bestanddelene er death metal med elementer av black og heavy metal. Aggressiv, tung og kraftig, riff-basert musikk med kjappe trommer. Jeg syns vi har veldig gode låter som er både varierte og minneverdige. Jeg tror de som har hørt MCDen kommer til å elske albumet, for man kan høre litt av det gamle soundet men alt er så mye fetere – bedre låter, bedre lyd, bedre spilleprestasjoner. Alle fans av ekstrem metal kan finne noe de liker på skiva.

 

ET: Jeg eller noen andre i Terror kommer sikkert til å komme med flere spørsmål når skiva er ute så inntil videre får du bruke så mye plass du vil på å promotere Allfader og det skal bli spennende å sjekke ut hva dere driver med!

A:Takk for interessen. Til dere som leser dette: sjekk oss ut hvis du vil høre skikkelig fet metal – du vil ikke angre.