ENTOMBED – Drammen – Drammen – Union Scene

ENTOMBED – Drammen – Drammen – Union Scene

Entombed har nettopp tatt en liten runde i Norge, på sin When In Norge ´06 – turne, og andre stopp på veien var i Drammen. Drammen har ikke siden gamle dager vært markert på kartet i konsertsammenheng, utenom de siste par åra, med besøk av blant annet Mayhem, Satyricon, Turboneger og litt småplukk. Men av utenlandske band på plakaten er vel dette noe av det største som har skjedd her siden Drammenshallens glansdager. 

Med seg hadde Entombed trønderrockerne i Manifest, og det lokale bandet Host (med engelsk uttale, for de som skulle begynne å harke). Union hadde i dag snudd hele scena, så den tidligere backstagen var nå publikumsområde, noe som betydde at banda hadde nok plass bak scena. Men nok om det, det var vel egentlig greit gjort, for Union har alltid slitt med oppmøte, så når plassen er liten, virker det også fullere.

Host var de første ut, relativt sent, men fortsatt hadde det ikke kommet så mange. Og de som enda ikke hadde kommet gikk ikke glipp av så mye heller. Dette kan jeg med handa på hjertet si er noe av det dårligste jeg har hørt noen gang. Jeg vet ikke helt hva jeg kan sammenligne det med, men det var tregt, og vokalen var ikke akkurat noe som hørtes bra ut. Sorry, men det er ikke alle som burde spille. Selv om lyden var helt kurant, litt over det faktisk.

Manifest 2.jpgEtter en halvtimes pause var det tid for Manifest, et band jeg på ingen måte kjente fra før. Men dette var fett! Groovy grind/death-opplegg som satt som det skulle, og det fikk opp igjen litt humør etter førstebandet. Med unntak av ei låt, som ga fryktelige nu-metal relasjoner, leverte disse bra, og med god lyd i tillegg var ikke dette noe å klage på.

Men så, endelig, i 00.30-01.00 tida, var det klart for Entombed, som hadde tilbragt hele kvelden med å spille kort sammen med merch-selgeren. Da jeg så Entombed for et halvt års tid siden i Oslo tok det meg som et steinras, så jeg hadde store forventninger. Og de ble mer eller mindre innfridd. For et liveband! Og utrolig bra lyd! Det er ikke energien på scena det står på når Entombed spiller, det kan man fort se. 100 prosent i starten, og 100 prosent over mållinja, dette var fett! Og det kan jeg si selv om jeg ikke er noe spesielt glad i Entombed på plate.

Oppmøte ble ti slutt ikke så verst, og det var ikke så stor plass mellom folket etter Entombed begynte. Knall konsert – knall kveld. –Stort sett.