CORTEZ – Haugesund – Haugesund, Lille Byscenen

CORTEZ – Haugesund – Haugesund, Lille Byscenen

Så var det klart for nok en metalkveld på Lille byscenen. På plakaten stå Cortez øverst som la turen innom Haugesund i forbindelse med sin norgesturne. Med seg hadde de Scraphead fra Kongsvinger, mens lokalbandet Mirror of Madness fikk æren av å åpne ballet.

Mirror of Madness er et band jeg har følgt med oppover, men som aldri har falt helt i smak. Denne kvelden forandrer ikke min mening, men bandet gjør en god jobb til tross for lite liv i lokalet. Gjengen fra Karmøy spiller en blanding av nu metal (les Slipknot) og nyere thrash metal. Heldigvis har de utviklet seg i riktig retning, og er ikke lenger et identitetsløst tenåringsband. Bandet avslutter med sin kanskje sterkeste låt ”Disturbance of Fear”, men jeg er fortsatt ikke varm i trøya.

Så var det klart for Østlandsgjengen i Scraphead! Jeg hadde aldri hørt om bandet en gang og fikk meg en positiv overraskelse. Scraphead minner om Metallica på tidlig 90-tallet, og det liker publikum. Det blir straks litt mer liv foran scenen, mye takket være en dyktig frontfigur. Et tight set leveres og avsluttes med høy allsang faktor da klassikeren ”Seek and Destroy” dundrer gjennom høytalerne.

Til slutt står Cortez på scenen. Cortez kan best sammenlignes med å ta speed, du får umiddelbar rus, den varer ikke lenge nok og når du er ferdig vil du ha mer. 
Om det ikke hadde vært liv i lokalet før, tok det av nå. Cortez oser av energi. Vi får servert noen låter fra den nye promoen som faller i smak, gamle låter er det også blitt plass til. Verdt og nevne er ”Price paid in blood” som er bandets beste låt. Metallicas ”The four horsemen” setter punktumet for kvelden, både publikum og Cortez virker fornøyd.
 
Alt i alt en bra kveld med litt for lite oppmøte.