TORCH – Trondheim – Trondheim, Blæst

TORCH – Trondheim – Trondheim, Blæst

Endelig var kvelden her. Etter å ha hatt debutskiven til Torch stående på repeat i et par uker var forventningene skyhøye foran kveldens releaseparty, og jeg var ikke den eneste. De har etter hvert bygd seg opp et solid rykte som liveband og det var mange som hadde møtt opp denne kvelden. Torch følte nok et vist press for å prestere på hjemmebane og det var et smånervøst band som entret scenen, men dette skulle vise seg å være helt ubegrunnet og det virket som all nervøsitet var borte da de dro i gang den forrykende førstelåten fra albumet, K-bomb.

Bandet ga alt fra første tone og fortsatte på samme måte gjennom den drøye timen de spilte, bare avløst av noen få rolige partier som lot publikum få igjen pusten før de fyrte løs igjen, og de ble belønnet med en enorm respons fra de fremmøtte. De har en utrolig energisk scenefremførelse som det er umulig å ikke bli påvirket av og etter en liten runde i lokalet var det klart at de aller fleste stod med et stort glis og virkelig koset seg. Scenen var bygd ut for kvelden, noe som ga medlemmene bedre plass til å utføre alt av krumspring de måtte ønske, og de hadde også plass til litt pyro som jo alltid gjør seg på denne type konsert. En av tingene som imponerer er at kvaliteten på musikken ikke blir dårligere av det de foretar seg på scenen. Låtene sitter som ei kule og blir fremført akkurat så tight man kan ønske seg. Vokalist Marius er en herlig frontfigur med flott stemme enten han bruker den til growling eller cleanvokal parti, og med mye morsom prating mellom sangene som også kunne skyldes stort oppmøte av kompiser foran scenen og en gjeng med veldig sportye foreldre som tok turen ut for å se sine håpefulle i aksjon. Ikke hver dag du ser den generasjonen på hardcore konsert. 
Innen kvelden var over kunne jeg ikke annet enn å bøye meg i støvet for disse karene, og jeg anbefaler alle å ta turen hvis anledningen byr seg. Heia Torch!