BEHEMOTH – Crush, Fukk, Create DVD

BEHEMOTH – Crush, Fukk, Create DVD

  • Rating: 5.5 / 6

Den første DVD-en som Behemoth ga ut, var en hastesak der det var tydelig at alt hadde gått litt for fort. Men heldigvis har de laget en ny en som har fått den passende tittelen Crush, Fukk, Create. Dette er en dobbel DVD, der disc inneholder 2 konserter mens disc 2 inneholder en dokumentar om Behemoth.

Disc 1 inneholder 2 konsertopptak og 2 offisielle videoer av låtene As Above So Below og Christians To The Lions. Den første av de 2 konsertene er fra Party San Festival i 2003 og den andre er et opptak fra Mystic Festival i 2001. Showene er velproduserte men har relativt dårlig lyd. Det er det gamleste opptaket som har best lyd, men det er ikke stort å skrive hjem om det heller. Total spilletid på denne discen er på 1 og en halv time, og du får mange gromlåter i løpet av den tiden. Enkelte er det 2 av også, faktisk hele 5 av dem. Og når konserten fra Mystic Festival inneholder bare 7 låter, blir det liksom det hele om att igjen selv om rekkefølgen er noe annerledes. Men de 2 låtene fra den konserten som ikke er med på den første, er ikke med i settet til Behemoth lengre. Og sånn sett er det en liten gulrot i de 2 låtene, som for øvrig er LAM og Satan`s Sword. Men, har du ikke opplevd Behemoth live, er disse 2 konsertopptakene en fantastisk mulighet til å se hva du har gått glipp av. Og du kommer helt sikkert til å få lyst til å ta turen neste gang de kommer til Norge, for det skjer igjen. Og for de av dere som har opplevd Nergal og resten av bandet live, er dette uansett en fin konsertopplevelse som du kommer til å se både titt og ofte.

Disc 2 er også på 90 minutter der Nergal sitter og forteller stort sett hele historien om Behemoth. Innimellom er det lagt inn mange klipp av diverse konserter rundt omkring på kloden. Det er for eksempel klipp fra Moskva, diverse steder i Polen, USA, Mexico og det er også et kort klipp fra bandets spede barndom da det bar navnet Baphomets. Det er selvfølgelig også en mengde private klipp der det er helt tydelig at Behemoth med reisefølge har det veldig morsom på turne. Man kan for eksempel se Enslaved`s Grutle i et veddemål med bandets lydmann Malta, som for øvrig er en liten syk liten herremann med mange spillopper og stor fantasi. Hans lille Abbath lignende liksminke er bare helt morsom. Det er også en god del klipp av relativt fulle polakker og et par klipp der spesielt Novy viser seg fra en møkka full side. Spesielt morsomt da han har veldig store problemer med å komme seg opp i køya si. Noen få litt halvpornografiske innslag er det også, selv om de hardeste scenene er på en måte sensurert, men en og annen pikken dukker opp. Klippet der bandet viser sin ærbødighet til en polsk bil og ganske enkelt går bort til den og stiller seg og pisser på bilen. Noe irriterende er de enkelte klippene der lyden er borte og er erstattet med en svak suselyd. Men alt i alt er dette en genial DVD fra Behemoth. Det at Nergal forteller på polsk, er kanskje litt uforståelig, selv om mannen tross alt er polsk, er i det store og hele helt greit, siden alt er tekstet på engelsk. Kjøp denne DVD-en hvis du kommer over den. Den er absolutt verdt å ha i samlinga.