BLACK HORIZONS – Suicide Symphonies

BLACK HORIZONS – Suicide Symphonies

At et band kan være influert av andre band er en selvfølge i dagens metalmiljø. Men at et band er så mye influert av et band som tilfelle er ved Black Horizons er nesten på plagiatnivå. Dette tyske black/death metal bandet forsøker å gjøre akkurat det samme som selveste Dissection gjorde med sine 2 skiver The Somberlain og Storm Of The Light`s Bane. De har attpåtil tatt bandnavnet sitt fra en Dissection låt. Riffene er veldig like, sounden er lik og vokalen veldig lik. Oppbygningen av låtene er også til dels like, så det er ingen tvil om hva de 2 bandmedlemmene i Black Horizons Andi og Stephen har hørt mye på og har som sitt store forbilde.

Nå skal jeg ikke påstå at Black Horizons er på samme nivå som sine forbilder Dissection, men Andi og Stephan har laget et meget bra album i Suicide Symphonies. Lyden er god, låtstrukturen glimrende, det er klare flotte skiller mellom instrumentene og en meget god vokal der mye av det som Stephan spyr ut, lett kan oppfattes av lytteren. Trommene derimot er det verre med, for de er programmerte og da er det bare å si fydda. Altså, de låter for det meste ikke så ille, men blastbeats i turbofart som er umenneskelig, er ikke fint. Men de roligere midtempo partiene har gutta jobbet mye med trommene og resultatet er blitt relativt bra til å være programmerte.

Skiva inneholder 9 spor og de er alle 9 gode spor. Er du fan av litt sånn småmelodiøs black/death metal a la Dissection, skal du ikke se bort i fra at du liker denne skiva fra tyske Black Horizons. Må for øvrig ikke blandes med power bandet Black Horizon.

Jeg liker skiva godt selv om originalen foretrekkes i de fleste tilfeller.