KRISIUN – Bloodshed

KRISIUN – Bloodshed

Snakk om å gå fra løvens hule til løvens hule. Ikke før er jeg ferdig med min andre Lion skive i historien, før en skikkelig løve tar over. Denne gangen er det snakk om skikkelig løvebrøl og helvete og leven i form av Krisiun`s nyeste maktdemonstrasjon Bloodshed. Skiva inneholder både nye og eldre låter. De eldre låtene kommer fra miniskiva Unmerciful Order fra 1993.

De 8 nye låtene vi finner på denne skiva er rett og slett en maktdemonstrasjon uten like. De mangler kanskje noe i forhold til låtene på Works Of Carnage, men det regner jeg med kommer etter 10 – 20 nye gjennomhøringer av skiva. Det er tungt til tusen, rått som faan og som sagt en smule brutalt. Krisiun er mest brutal av alle death metal bandene i verden i dag. Den er ingen over, det er ingen ved siden av. Bare en hel haug under. Krisiun betyr ganske enkelt brutalitet, og dermed skulle det ikke være noe tvil om den saken. Men tilbake til låtene. Av de 8 nye låtene er det 3 spor som lett kunne kalles for små pauseinnslag eller som enkelte kaller det, introer og outroer. Jeg velger å kalle de små pauser, og synes det er greit å legge inn en pause her og der, men jeg tror ikke det er hva fansen, inkludert undertegnede, helst vil ha. Vi vil helst ha mer av kjøret på låtene a la Slain Fate, Ominous, Hateful Nature og sånne saker. Og det får vi i de eldre låtene, dog med en langt svakere lydkvalitet. Men man kan ikke få i både pose og sekk, i alle fall ikke hele tiden. Når det gjelder brutalitet, heftighet og intensitet, holder låtene fra Unmerciful Order ingenting tilbake i forhold til de nyere låtene til Krisiun. Enkelte vil til og med hevde at de eldre låtene er hakket bedre enn de nye, noe jeg kan si meg enig i for øvrig. I alle fall når det gjelder låtene på denne skiva. They Call Me Death, Unmerciful Order, Crosses Toward Hell og Infected Core er hakket bedre, kanskje flere hakk bedre også, enn de nye låtene på Bloodshed. Og det vil du høre også, hvis du lar lydkvaliteten ligge for et lite øyeblikk. Nå er låtene på miniskiva fra 93 en del enklere og mer rett fram enn de nye låtene, men det er bare naturlig, siden man må regne med at et band som Krisiun også har en viss progresjon i sin musikk.

Denne skiva skal ha nice price, og kommer du over den på en butikk der den har fullpris, så slå hardt i disken og fortell de griske svina at denne skiva skal ha nice price.