DØDHEIMSGARD – Satanic Art

DØDHEIMSGARD – Satanic Art

  • Rating: 6 / 6

Den svartmetaller i Norge som enda ikke har hørt åpningslåta på Satanic Art, bør ikke få lov til å kalle seg selv for en svartmetaller. Dette er den norske svartmetallens råeste låt og burde egentlig blitt kalt for Den Norske Svartmetallens Nasjonallåt. Den er bare helt enorm med et enormt kjør som tar pusten fra mang og enhver. Jeg leste en knallgod beskrivelse av Traces Of Reality, som mesterverket heter, en gang. Jeg tror det var noe i denne duren: Etter en til dels rolig piano intro, der du sitter med stille-før-stormen-følelsen, eksploderer låta med et drepende riff som åpner Traces Of Reality. Det er flere gode riff i startfasen på låta i tillegg til noe sampling og en syk vokal. Et stykke ut i låta dukker det plutselig opp et parti med heftig fiolinspilling, som virvler tonene rundt gitarriffene. Derfra og ut er det helvete på jord og tilbake igjen. Riffene er overalt og det samme kan sies om vokalen. Som avslutning kan man si at denne låta alene er verdt pengene. Jeg er litt usikker, men tror denne beskrivelsen er hentet fra Satan-tok-bamsen.min.dot.com.

Men det er et par låter til på skiva som også bør få litt spalteplass. Symptom og The Paramount Empire er begge to meget gode låter, dog ikke fullt så intense som Traces Of Reality. Men de er begge med på å gjøre denne miniskiva til et absolutt must å ha i samlinga.

Introen og outroen er begge 2 forskjellige pianostykker som passer glimrende inn i Dødheimsgards infernalske og litt sinnsyke black metal.

Ingen av de øvrige skivene til Dødheimsgard er i nærheten av å ha samme stil som Satanic Art. Det nærmeste må vel være 666 International, men den er mer industriell. Satanic Art er helt klart en av undertegnedes favorittskiver og blir spilt både titt og ofte. Føler du deg truffet av åpningslinjen i denne omtalen, bør du sjekke ut skiva, og jeg kan garantere at er du en ekte svartmetaller, da vil du kjøpe denne skiva og kommer til å sette like stor pris på den som undertegnede. Dog, jeg er ingen svartmetaller, men digger skiva for det.