ABOMINATOR – Nuctemeron Descent

ABOMINATOR – Nuctemeron Descent

  • Rating: 4.5 / 6

Australske Abominator har et rykte på seg for å være et av de mest extreme og raskeste death/black metal bandene i kengurulandet for tiden. Og med Nuctemeron Descent overbeviser de i alle fall undertegnede. Det er en rask death/black metal versjon med visse punkinfluenser av Marduk. Det er akkurat samma kjøret over Abominator som det svenske black metal bandet Marduk har, og det er ikke gjort plass til en eneste rolig pause i noen av låtene på skiva. Ganske slitsomt i lengden altså, men veldig godt gjennomført.

Det er vel ingen tvil om at far sjøl der nede er hovedingrediensen i tekstene, og det hele dreier seg stort sett om han og de mørke kreftene. I motsetning til mange andre band i samme sjanger, virker det som om Abominator legger mye vekt på tekstene og innholdet i dem. Men man må lese dem selv for å få et lite innblikk i hva det handler om.

Trommis Chris Volcano er en hardtslående og veldig rask herremann som driver låtene framover sammen med de infernalske riffene til Andrew Undertaker. Basstonene til Valak Exhumer dundrer av gårde i et sykt tempo og når vokalen til Max Krieg topper det hele med en ond mellomting mellom black vokal og en litt skrikende death vokal. Satt sammen er dette enormt ondt og infernalsk black death metal som bør sette spor etter seg både i Australia og resten av verden. Dukker dette bandet opp i Norge, kan jeg love mange vonde nakker i ettertid. For her går det unna i hyperspeed tempo.