BEHEMOTH – Pandemonic Incantations

BEHEMOTH – Pandemonic Incantations

Pandemonic Incantations er egentlig et litt merkelig Behemoth album. Bandet gikk fra ren black metal og over til black/death på Satanica. Men imellom disse to albumene kom altså denne skiva. Jeg vil si at Behemoth enda ikke hadde funnet sin egen stil på denne skiva og at de mer eller mindre var i et lite vakuum. Det er til dels ganske straight heavy metal med en god del death. Det er vel en 7 til 8 hakk raskere enn hva vi i dag regner som heavy metal, men det mangler både black metal og samtidig er det mye renere og penere enn alt det øvrige Behemoth har kommet med. Jeg har et stort problem med å like skiva, og det til tross for at jeg er en relativt stor fan av Nergal og hans Behemoth.

Nå skal det sies at det i alle fall finnes 2 versjoner av Pandemonic Incantations. Den offisielle versjonen for verdensmarkedet kom på Solistitium og inneholdt 9 låter. Den litt spesielle digipack versjonen for det polske markedet ble utgitt av ikke ukjente Metal Mind og den har i tillegg 5 livelåter. Disse 5 livelåtene finnes også som en egen liten miniskive kalt Live In Toulouse, som også var med som disc 3 på Chaotica og i tillegg er den utgitt som disc 2 på limited edition av Satanica. En velbrukt liveskive med andre ord. Om disse livelåtene drar skiva så veldig mye opp er jeg ikke helt sikker med meg selv om den gjør. Kanskje det er det at disse låtene finnes både her og der og at undertegnede har hørt dem så mange ganger før. Men uansett så er nok digipacken å foretrekke fremfor den versjonen uten livelåtene. Til dels fordi det er en meget pen digipack Metal Mind nok en gang har kommet med og til dels fordi det ikke er helt sikkert at det er helt enkelt å skaffe verken 3 disc versjonen av Chaotica eller den doble Satanica. Men jeg anbefaler at du søker på nettet og ser om du finner Metal Mind versjonen fremfor at du kjøper Solistitium versjonen. Akkurat det selskapet vet du sikkert hva jeg mener om. Hvis ikke finner du det sikkert på en og annen omtale av skiver som de har gitt ut.

Jeg må innrømme at Pandemonic Incantations er den Behemoth skiva jeg har hørt minst på og årsaken er vel ganske enkelt at jeg rett og slett ikke synes den er noe spesielt bra. Den har fått noen runder de siste dagene, men uten at jeg har skiftet mening av den grunn. Skiva er den svakeste som Behemoth noen gang har laget og den bør være den siste skiva du skaffer deg av bandet som er blitt slike store Norgesvenner.