DARKTHRONE – Sardonic Wrath

DARKTHRONE – Sardonic Wrath

  • Rating: 5 / 6

Etter Hate Them var det mange som begynte å tro at Darkthrone var på vei nedover. Men med Sardonic Wrath slår Fenriz og Nocturno Culto hardt tilbake og leverer ei knallgod skive med flere gode Darkthrone låter. Til og med lyden er god, og det er vel første gangen i Darkthrones historie. Årsaken til dette er at denne gangen er innspillingen digital, og om det betyr at Darkthrone er på vei bort ifra noe av det de står for, nemlig det primitive og analoge, skal jeg ikke uttale meg om. Vil du vite mer om dette får du lese intervjuet undertegnede gjorde med Nocturno Culto under årets Hole In The Sky i Bergen.

Skiva begynner med en langdryg og rett og slett kjedelig intro før andresporet Information Wants You To Be Syndicated formelig slår imot deg som en granatkaster med medvind. Denne låta begynner i et litt uvanlig raskt tempo til Darkthrone å være. Men det er fortsatt ingen tvil om hvem som spiller låtene. Gutta holder fortsatt på det samme gamle og gjør det med bravur. Sjakk Matt Jesu Krist er en tittel som kan få mange til å lure på hva dette egentlig handler om. Vel, jeg har ingen tekster, så det får du vente med å finne ut til du får fatt i skiva selv. Men en noe merkelig låttittel, det er det.

Man Tenker Sitt er skivas andre låt med norsk tekst og det er en midtempo låt med groove og old school sound, som de fleste andre låtene også har. Men det er noe med denne låta som gjør den litt spesiell. Litt uvant til Darkthrone å være men knakende god for det. En av mine klare favorittlåter på skiva. Ellers så må man også nevne låta med tysk tittel, Alle Gegen Alle.

Jeg kan med trygghet si at Darkthrone slår tilbake og Sardonic Wrath er den beste skiva til Darkthrone på lang tid.