ANTI CHRIST-MESS GATHERING – Trondheim, Kafè Larssen

ANTI CHRIST-MESS GATHERING – Trondheim, Kafè Larssen

Julestemning anyone?

Noe som ble annonsert som kanskje den siste konserten av det extreme slaget på Kafe Larssen i Trondheim, ble kalt Anti Christ-Mess Gathering og det var Zone som nok en gang stod bak arrangementet. 3 band utenbys var dratt inn på plakaten denne gangen; dømetallbandet Repent fra Oppdal og svartmetallbandene Gjenferdsel fra Lom og Elite fra Mo i Rana. Oppmøte var ganske bra med 75 betalende; det kunne selvfølgelig vært bedre men på en annen side kunne det fort vært verre også. Så egentlig skal man si seg fornøyd med de 75 som dukket opp, for det var tross alt ikke så veldig profilerte band som stilte på scenen. 

Repent fikk en umulig oppgave med å spille først denne kvelden. Umulig fordi det stort sett var black metal publikum som hadde kommet og det blir helt feil når Repent spiller skitten dømetall av den gamle skolen. Men gutta fra skibygda Oppdal kjørte på og vokalisten prøvde å få liv i salen men det var fånyttes. Ikke en eneste sjel lot seg rive med framme på gulvet. Ikke før 2 tilreisende tyske damer dukket opp og da fikk Repent endelig respons for musikken sin. Så var det musikken da. Jeg har sett Repent 2 ganger tidligere; den første gangen var på Rock City, også da under et Zone arrangement. Der var de gode og imponerte de fleste. Den andre gangen jeg så dem på en scene, var under fjorårets Ultimate Rock Division, og da var de ikke gode. Denne kvelden på Larssen var de igjen gode, men det var muligens en liten trommis der bak som slet innimellom og han ble hengende en smule på etterskudd. Men bortsett fra det, så gjorde Repent en god jobb. Det var bare så synd at folket ikke var der for dem. 

(Rune – Eternal Terror)

Gjenferdsel.jpgDa jeg lusket inn i lokalet, akkurat litt for sent for Repent, hadde Gjenferdsel akkurat satt i gang. Bandet, som har base i Lom, spiller black metalen sin på et old school vis. Representert med liksminke kjørte bandet greit gjennom en del av låtene fra debutskiva si ”I”. Jeg har vært borti bandet både på demo- og skivestadium, og har egentlig aldri helt falt for hva de driver med. Musikken er ikke helt på trynet, men litt for standard til at jeg helt greier å bli fenget. Kveldens opptreden kan ikke sies å være mer enn helt grei. Bandet må tåle kritikk for å være tidvis særdeles stillestående, og materialet går mye fra litt seigt til midtempo. Lokalet var halvfullt, og publikum var heller ikke overengasjert, men gutta er selvfølgelig delvis unnskyldt, siden de ikke har så utrolig mye liveerfaring fra før av.

Elite.jpgElite bar nok preg av å være noe mer erfarne på scenekanten enn bandet før dem, og teknisk sett har de også et lite fortrinn da kontrastene mellom det trege og det kjappe ble noe mer åpenbare. Bandet spilte seg greit gjennom en håndfull med låter, uten at det ble noen opptøyer blant publikum. Tidvis ganske brukbar vokalprestasjoner, og teknisk sett en stødig gjeng, men bandet engasjerte meg aldri i noe særlig stor grad. Det er mulig det var på grunn av at konserten ramlet midt under den verste julebordsessongen, for det var mye animerte fjes å se blant publikum, og ikke alle hadde full fokus på hvilke band som spilte. Ikke helt heldig for de som skulle opptre, men det var vel heller ikke noen store publikumsmagneter å vise til. 

Det kom faktisk tålelig med folk, og konkluderende sett må det sies å være et godkjent arrangement av Zone. En særdeles artig aften, men denne kvelden blir nok ikke husket for musikken. 

(Robert – Metal Norge)