AURA NOIR – Trondheim – Trondheim, Samfundet

AURA NOIR – Trondheim – Trondheim, Samfundet

Enda en liten retroomtale fra hvelvet:

Julen skulle ødelegges og glemmes da verdens skitneste band Aura Noir inntok Klubben på Samfundet i Trondheim fredag 10. desember. Anledningen var Anti X-mas Black Thrash Attack Vol 1, debuten for Apocalyptic Empire Records som konsertarrangør i Trondheim.
Samfundet er egentlig stengt for juleferien, men de åpnet sine dører for Apocalyptic Empire, Aura Noir, Klompfot og ca 150 oppmøtte forventningsfulle fans som var klare for anti x-mas fest av dimensjoner. Og fest ble det, dog noe forsinket grunnet litt små problemer.

Supportband for kvelden, Klompfot, gikk på scenen en drøy time senere enn planlagt. Man skulle tro at folk hadde møtt opp da, men den gang ei. Men klompfotene kjørte i gang med settet sitt. De åpnet med en ny låt som ikke har noen tittel enda, og dette var nok et bevis på at Klompfot fortsetter å utvikle seg til det bedre. Soundet til bandet er mer death metal nå enn den har vært tidligere. Andrelåta var også uten tittel og dette var ei låt man har hørt før og er kanskje bandets beste. De avsluttet med No Excuse, Pain Portraits og Raise The Dead. En grei konsert, men med dårlig lyd. Om dette var årsaken alene skal være usagt, men man har nok hørt Klompfot bedre før, eksempelvis sist de spilte på Byscenen sammen med Cadaver. Men gutta er blitt bedre og mer scenevante og spesielt vokalist Håkon Dahlen er blitt en meget habil death metal vokalist og frontmann for bandet. En relativt liten gruppe på ca 15 – 20 av de mest hardnakka fansen holdt et greit liv foran scenen under konserten og de var i alle fall fornøyde.

f55063f9d489b3dac27f767c0eb70dcb.jpgDa Aura Noir entret scenen var det kommet til en del mer folk og livet ute i salen var det absolutt ingenting å utsette på. Blasphemer, Apollyon og Aggressor åpnet som de har gjort de siste gangene med Upon The Dark Throne og Condor, de 2 første låtene på bandets siste mesterverk Merciless, og dermed var festen for alvor i gang. Gutta hadde litt tekniske problemer i begynnelsen, men det så ikke ut til å bekymre dem noe særlig. For de fortsatte å pøse på med Mirage, The Pest, Blood Unity, Wretched Face, Hells Fire, Conqueror og Merciless før de avsluttet første del av settet med Flag Of Hate og Fighting For Hell. Dermed var den raskeste delen av settet over og det var tid for en innlagt 10 minutters røykepause a la hva danseband gjør, men der ligger den eneste sammenligningen også. Årsaken var selvsagt at Apollyon og Aggressor skulle bytte plass.
Aura Noir var på plass før de fleste publikummerne rakk og komme på seg inn ettea50036b3ec7b5d20f8e7dd5614ebc3ac.jpgr den obligatoriske pausen, men de var kjapt inne når Aggressor overtok bassen og vokalplassen på scenen. Låtene som Aggressor hadde vokalen på var en del roligere enn låtene som Apollyon gjorde. Det andre settet var også litt kortere enn det første, men Aggressor beviste at han også er en meget habil bassist og vokalist samtidig som han er en av Norges beste og mest tekniske trommiser. Første låta i andre settet var Sordid før de fortsatte med Snake, Swarm Of Vultures, Black Deluge Night og The One Who Smite. Avslutningen var ikke noe dårligere da de avsluttet med Sons Of Hades og Black Metal Jaw. Dette var det lengste settet Aura Noir noensinne har spilt live og gutta var fortjent nok veldig slitne etter konserten. Men de var meget fornøyde selv med konserten og det kan man trygt si at fansen også var.
Lyden var ikke helt god men det skal mer til for å ødelegge en Aura Noir konsert. Dette ble den festen man hadde håpet det skulle bli, for Aura Noir skuffer aldri……og festen var definitivt ikke over der og da, for nå skulle det drikkes.

Til slutt vil vi rette en stor takk til alle involverte på dette arrangementet og en spesiell stor takk til Kenneth og Ole fra Apocalyptic Empire. Ser dere neste år.