FIXATION – kraftfull ny singel

FIXATION – kraftfull ny singel

Photo: Olafur Kiljan

Etter en imponerende festivalsommer er Fixation tilbake med sin nye singel “Tyrannical Miracle”, som setter standarden for hva vi kan forvente av deres kommende EP. Tønsbergsbandet har raskt blitt et navn å merke seg, og med debutalbumet “More Subtle than Death” og over 60 konserter internasjonalt i 2023, kunne de starte 2024 med dobbelnominasjon og prisen for “Årets Gjennombrudd” på Musikkforleggerprisen.

Med “Tyrannical Miracle” viser Fixation en enda råere og mer intens side av seg selv. Låten er en dynamisk blanding av kraftfulle synther, tunge gitarer og sterke vokalprestasjoner, krydret med elementer av både elektronisk musikk, stadionrock og metalcore. Fixation forteller:“Det er en av de mest kreative låtene på EP-en, og den første gangen vi har brukt blast-beats. Vi ønsket ikke å sette noen grenser for hva Fixation kunne være, men bare lage noe som var morsomt og hørtes bra ut.”

Bandet forteller videre at låten startet som en idé fra gitaristen Tobias Østerdal, og kjapt falt på plass etter det; “Låten er et resultat av at vi har samarbeidet veldig tett fra starten av. Refrenget kom på plass veldig tidlig, og det var da vi skjønte at vi hadde noe spesielt,” sier vokalist Jonas Hansen.

Denne sommeren har Fixation spilt på noen av Europas mest prestisjetunge festivaler, inkludert Tuska i Finland, Summer Breeze Open Air og Full Force i Tyskland, og Masters of Rock i Tsjekkia. Dette er imidlertid ikke første gang bandet har erobret internasjonale scener – i 2023 turnerte de Europa med storheter som Devin Townsend og Annisokay, og opptrådte på festivaler som Download UK, Eurosonic i Nederland og Rock Imperium i Spania.

Fixation har raskt blitt et navn på den internasjonale scenen, og har fått strålende mottakelse fra både presse og publikum. Blant dem som har lagt merke til bandet er BBC, Kerrang!, Metalhammer og Bring Me The Horizon, noe som understreker deres økende innflytelse.

Fixation spiller på Parkteatret i Oslo 31. august sammen med Fight the Fight og STORM. “Vi gleder oss til å se publikum gå helt amok under breakdownen. Vi kan knapt vente med å fremføre denne live,” avslutter bandet.

Fixation:
Jonas Wesetrud Hansen
Tobias Østerdal
Martin Selen
Øyvind Lunde
Ola Dønnem

Links: 

Youtube | Spotify | Facebook 

Leave a Reply