THE HOLY MOUNTAIN – slipper nytt EP

THE HOLY MOUNTAIN – slipper nytt EP

Bilde: Katinka Hustad

Den norsk-svenske trioen The Holy Mountain følger opp fjorårets album «The Dawns Here Are Quiet» med sin nye, kompromissløse EP «They Are Asleep», som slippes 19. april 2024.

«They Are Asleep» tar for seg lyriske temaer om kollektiv uvitenhet, død og naturens forfall. Bandets unike musikalske univers og intrumentering bestående av trekkspill (Andreas Angell), elektroniske beats og synth (Aleksander Tidemann), samt Catharina Janner Røeds hjemsøkende vokal, skaper en uforglemmelig fusjon av stilarter og musikalske klangfarger. Samtidig er «They Are Asleep» råere, mer kompromissløs og rock-n-roll enn bandets tidligere utgivelser, og kan muligens betegnes som en kombinasjon av Y2k-techno, synth-pop og sci-fi skrekk.

They Are Asleep cover – foto Katinka Hustad

På «They Are Asleep» hører vi kritikerroste låter som «Remains Unsaid», omtalt av amerikanske Melomani  som “a mesmerizing blend of synth-pop brilliance that showcases the unique talents of each band member” og av britiske Plastic Magazine som “a superb showcase of the trio’s creativity and ability to craft hook-filled music”. «Searing Light», den siste smakebiten sluppet fra EPn, har fått umiddelbar respons ved å blant annet bli plassert på franske Hits1 Radio og AFX Radio London, der sistnevnte blant annet skryter uhemmet av bandets unike evne i å fusjonere stilarter.

«They Are Asleep» er et mørkt og vakkert synth-pop mesterverk som ifølge trioen handler om å ha en fest i helvete, eller som de selv sier: “Ingen andre ser at vi er på veien mot undergangen. Undergangen er på vei, det eneste du kan gjøre er å danse”. «They Are Asleep» representerer en syntese i bandets historie; en kombinasjon av alt det beste The Holy Mountain har å tilby. “Bli med oss der spenningen er høy og mørket er lyst”, avslutter trioen. 

«They Are Asleep» er innspillt og mikset av Marcus Forsgren (Jaga Jazzist) på Studio Paradiso, master ved Espen Høydelsvis (Oslo FUZZ).

The Holy Mountain består av:
Andreas Angell: trekkspill
Aleksander Tidemann: synth/beats
Catharina Janner Røed: vokal

Leave a Reply