ORGIVM SATANICVM – på Parkteatret i Januar

ORGIVM SATANICVM – på Parkteatret i Januar

https://www.parkteatret.no/arrangement/orgivm-satanicvm-iii

Dørene åpner 18:00
Aldersgrense 18
Dato 05. og 06.01.24

Etter tre år med pest og tomhet, returnerer Orgivm Satanicvm endelig i 2024, og lar oss dermed starte året som seg hør og bør – med mørke, uhygge og generelt grim stemning! Velkommen på festival fredag 5. januar!

Fredagspassene er nå utsolgt, men det er fortsatt festivalpass igjen!

MARDUK
I avdelingen for «band som ikke behøver noen nærmere introduksjon», er altså svenske Marduk. Bandet er uten sidestykke et av de største innen black metal i dag, og årets album, «Memento Mori», deres femtende, demonstrerer at de ikke på noe vis har blitt mykere eller mistet den hemningsløse brodden som gjør bandet unikt. Og om de er rå på plate, er det definitivt fra scenen at de virkelig trår fram som et blodtørstig black metal-beist av en helt annen verden, så dette gleder vi oss noe voldsomt til!

ESOTERIC
Den mektige funeral doom-kolossen som er ESOTERIC, har sitt opphav i byen som mer enn noen annen regnes som metallens vugge, nemlig Birmingham. Esoteric er kanskje det seigeste og tyngste bandet denne byen har fostret, og deres episke, atmosfæriske og smått psykedeliske doom, er noe av det mest kompromissløse innen sjangeren! Dette blir bandets første konsert i Norge siden 2015 (og første i Oslo siden 2008), og det er bare å se fram til en uforglemmelig opplevelse!

STAHLSARG
Britiske Stahlsarg har lenge boblet i undergrunnen som et band å se opp for, og på årets EP «Suicide of God» har de for alvor tatt steget opp i den britiske Black Metal-eliten. Bandet kombinerer det melankolsk atmosfæriske med illsint riffing og bistre blastbeats, så fans av både Gorgoroth, Winterfylleth, Mayhem og mere til vil få et olmt smil om munnen!

JORDSJUK
Denne norske gjengen er så splitter ny at de bare såvidt har rukket å gjøre seg synlige på nettet, men medlemmene er alt annet enn noviser. Bandet består av veteranene Renton, Mannevond og Sagstad, som har bakgrunn fra band som Urgehal, Sarkom, Nattverd, Pantheon I, Koldbrann og Djevel, og som Jordsjuk leverer de deilig primitiv og krass styggedom med beina i både død og fordervelse!

AFSKY
Danske Afsky ble startet i 2015, som soloprosjektet til Ole Luk fra Solbrud. Opprinnelig var det ikke meningen at bandet skulle være noe mer enn et studioprosjekt, men bandets utgivelser ble såpass godt mottatt at det nærmest ble et folkekrav å stable et liveband på beina. Og om bandets sorgtunge og vakre kombinasjon av tradisjonell Black Metal, folk og doom gjør seg bra på plate, er det de leverer på scenen så usigelig flott og majestetisk at det bare er å gi seg ende over!

Tidligere i år spilte bandet på Inferno, der de sto for festivalens lengste kø for å komme seg inn på John Dee, og siden da er det mange som har ønsket bandet tilbake til Norge. Det er dermed en sann glede å innfri dette ønsket, når de nå kommer for å øse tunge doser med aggresjon, melankoli og depresjon ut over publikum på Parkteatret fredagen på Orgivm Satanicvm!

Dermed er plakaten til januar måneds grimmeste eventyr klar, og vi og vi er selvsagt like stolte over de 10 bandene på Orgivm Satanicvm III som Lucifer er av sine svarte vinger!

Festivalen er flyttet fra Blå til Parkteatret. Kjøpte billetter til Blå er gyldige på Parkteatret.

Leave a Reply