GEOFF TATE/ROZARIO – live i Oslo

GEOFF TATE/ROZARIO – live i Oslo

GEOFF TATE/ ROZARIO

 Anmeldt av Roger Hagerupsen

JOHN DEE

22/11 – 2023

OSLO

Under supportbandet ROZARIO’s konsert fortalte jeg en kjenner at jeg skulle anmelde denne konserten, og han ba meg være diplomatisk. Det var kloke ord jeg tenkte jeg skulle ta med meg. Men nå er nå dette en anmeldelse, og en må være ærlig. En  kan jo tross alt begynne med det positive. Det var mye folk allerede når de gikk på scena, så bandet har tydeligvis sine fans. Bandet har kun gitt ut ei plate, “To the gods we swear” som kom ut tidligere i år. Dette er episk power metal med allsangvennlige tekster. Og jeg synes platen var lovende sjangermessig. Men jeg må si konserten var skuffende greier. Vokalisten slet fryktelig, og det virket ikke å være hans sjanger i det hele tatt. Det låt surt, og han slet med å komme opp i de lyseste tonene. Resten av bandet rotet en del også, noen sure soloer her og der, og noen ganger føltes det som det stoppet helt opp for bandet, eller at de spilte på hver sin låt. Nå har jeg riktignok aldri sett dette bandet live før, så jeg aner ikke om de bare hadde en dårlig dag på jobben eller om dette er nivået deres. Men det frister rett og slett ikke å prøve å finne det ut. Huff og huff!

Mens Danko Jones gikk på scenen på Rockefelle,r startet endelig introen “I remember now” nede på John Dee, som igjen går over i instrumentale “Anarchy-x”. Som alle da sikkert har forstått så er det hele Queenryche’s episke mesterverk “Operation: Mindcrime” som skal fremføres i kveld. Når de neste låtene da er “Revolution calling” og tittellåten “Operation: Mindcrime” så er heldigvis oppvarmingsbandet glemt, og det er bare å nyte.

På episke “Suit sister Mary” synger Tate duett med sin datter, og selv om hun ikke er noe Pamela Moore så sitter det bra synes jeg. Det gjør det i aller høyeste grad med 64 år unge Geoff Tate’s stemmeprakt også. Jeg har sett han flere ganger de siste par årene og han holder seg rett og slett vanvittig bra. Resten av bandet leverer også varene, selv om man tar seg selv i å savne det opprinnelige Queensryche ved noen anledninger. Operation: Mindcrime set’et avslutter med herlige “Eyes of a stranger” etter en drøy time. Men det er heldigvis ikke slutt her. To år etter O:M kom Empire, og med gullrekka “Empire”, “Jet city woman” og nydelige “Silent lucidity” kan man knapt be om mer. Men mer skulle man likevel få. Geoff Tate tar oss med lenger tilbake i tid, da konserten avsluttes med “Take hold of the flame (fra 1984’s “The warning”) og kraftfulle “Queen of the reich” fra den 40 år gamle debut EP’n Queensryche. Da var det bare å gå smilende ut i den kalde novembernatten etterpå.

Leave a Reply